Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:08 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Liviu Pop a promis, la Constanţa, gradaţii de merit (document)

ro

22 Jan, 2018 00:00 6744 Marime text
Începând de astăzi şi până pe 2 februarie, Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare demarează selecţia cadrelor didactice care vor face parte din grupurile de lucru, pe discipline, în vederea evaluării proiectelor de manuale şcolare pentru nivelurile de învăţământ primar şi gimnazial (clasele a V-a şi a VI-a). Într-o a doua etapă, între 5 şi 16 februarie, se vor desfăşura selecţia candidaţilor şi anunţarea rezultatelor.
 
Sunt în discuţie 251 de manuale, aşadar, un volum de muncă imens, care necesită o implicare deosebită. Tocmai de aceea, vineri, 19 ianuarie, când s-a aflat la Constanţa, ministrul Educaţiei, Liviu Marian Pop, le-a promis profesorilor care se vor angrena în acest demers că vor primi gradaţii de merit pe toată perioada didactică.
 
Nu înainte de a le reaminti lupta de gherilă pe care a dus-o cu „baronii“ manualelor şcolare... şi în urma căreia a „avut de pierdut pe toate planurile, inclusiv politic“. „Nu am venit aici să mă martirizez, ci să vă rog să vă implicaţi, pentru că acum este momentul să nu mai staţi pe margine şi să criticaţi!“, a declarat acesta.
 
Reamintim că, în urma numeroaselor discuţii iscate pe marginea editării manualelor şi auxiliarelor şcolare de către diferite edituri private, în luna octombrie 2017, printr-o ordonanţă de urgenţă, a fost reînfiinţată Societatea Editura Didactică şi Pedagogică SA, „care va realiza manualele şcolare la solicitarea directă a Ministerului Educaţiei Naţionale, pe bază de contract. Complementar, Societatea Editura Didactică şi Pedagogică poate desfăşura şi alte activităţi conexe pentru realizarea obiectului său de activitate“.
 
Puteţi vedea manualele puse în dezbatere in secţiunea „Documente“.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii