Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:42 28 03 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inspectorul școlar general, Sorin Mihai „Le recomandăm cadrelor didactice să utilizeze soluțiile online prezentate de Ministerul Educației și Cercetării“

ro

17 Mar, 2020 11:00 4322 Marime text
Inspectorul școlar general al ISJ Constanța, Sorin Mihai a recomandat cadrelor didactice să utilizeze soluțiile online prezentate de Ministerul Educației și Cercetării (precum https://www.clasaviitorului.ro/, https://scoalapenet.ro/), pe cele deja utilizate în școală sau pe cele care sunt folosite cu succes în alte unități de învățământ.

Școlile rămân închise pe întreaga perioadă a stării de urgență. Este important să stăm acasă, atât pentru protecție personală, cât și pentru diminuarea răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2 în comunitate.

Așadar, cel puțin pentru încă o lună, cursurile se suspendă. De aceea, este important să păstrăm legătura cu elevii, să le oferim posibilitatea de a menține, de la distanță, contactul cu școala.

Le recomandăm cadrelor didactice să utilizeze soluțiile online prezentate de Ministerul Educației și Cercetării (precum https://www.clasaviitorului.ro/, https://scoalapenet.ro/), pe cele deja utilizate în școală sau pe cele care sunt folosite cu succes în alte unități de învățământ. În acest sens, vom disemina exemple de bună practică. Directorilor le-am solicitat să ne comunice, până astăzi, 17.03.2020, soluțiile identificate la nivelul unității de învățământ și orarul activităților online.

De asemenea, am solicitat să fie identificați elevii, din fiecare școală, care nu dețin terminale pentru urmărirea lecțiilor online sau nu au posibilitatea de accesare a Internetului. Împreună cu administrațiile publice locale, fiecare director ar trebui să găsească soluții și pentru aceștia, astfel încât toți elevii să poată beneficia de legătura virtuală cu dascălii și cu ceilalți colegi. Le solicităm, pe această cale, primăriilor din județul Constanța să se implice în asigurarea celor necesare pentru derularea optimă a programului „Școala de acasă”.

Acolo unde nu li se poate asigura tuturor elevilor și cadrelor didactice acces la Internet și dispozitive necesare activităților desfășurate virtual, există și soluții precum TeleȘcoala, a transmis Sorin Mihai. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii