Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:08 16 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Începe vacanţa intersemestrială Semestrul al doilea începe cu simulările pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat

ro

29 Jan, 2015 00:00 2088 Marime text
Elevii vor intra, începând de vineri, 31 ianuarie, în vacanţa intersemestrială de o săptămână. Copiii se vor întoarce la cursuri luni, 9 februarie, când va începe cel de-al doilea semestru al anului şcolar 2014 - 2015.
 
Semestrul al doilea începe în forţă pentru elevii claselor a VIII-a şi a XII-a, pe care îi aşteaptă simulările pentru Evaluarea Naţională şi examenul de Bacalaureat. Cursurile vor începe pe 9 februarie și se vor încheia pe 10 aprilie, iar vacanţa de primăvară este cuprinsă între 11 aprilie și 19 aprilie. Elevii se vor întoarce la şcoală pe 20 aprilie, urmând ca anul şcolar să se încheie pe 19 iunie. Săptămâna 6-10 aprilie este dedicată activităţilor extracurriculare şi extraşcolare, în cadrul programului numit „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!“, având un orar specific. Tezele din semestrul al doilea se vor susţine, de regulă, până la data de 22 mai. Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice a stabilit ca simulările examenelor naţionale din anul şcolar 2014-2015 să se desfăşoare în zilele de 23, 24 şi 25 februarie - Evaluarea Naţională, pentru elevii clasei a VIII-a, respectiv 2, 3, 4 și 6 martie - Bacalaureat, pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a.

Este al doilea an când Ministerul Educaţiei organizează simulările naţionale.

 Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul

 Evaluarea Naţională va începe, anul acesta, pentru absolvenţii de clasa a VIII-a, pe data de 22 iunie, cu proba la Limba şi literatura română. Elevii aparţinând minorităţilor naţionale vor susţine evaluarea la Limba maternă pe 23 iunie. Ultima probă, cea de Matematică, va fi susţinută pe 24 iunie, iar rezultatele vor fi afişate pe data de 26 iunie, până la ora 16.00. În aceeaşi zi, în intervalul 16.00 - 20.00, vor putea fi depuse contestaţiile, care vor fi rezolvate în perioada 27 - 29 iunie. Afişarea rezultatelor finale se va face pe 30 iunie. Absolvenţii de liceu se vor putea înscrie la prima sesiune a examenului de Bacalaureat între 25 şi 29 mai şi vor încheia cursurile pe 29 mai. Prima sesiune de Bacalaureat va începe în data de 8 iunie, cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Între 10 şi 12 iunie se va desfăşura evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, urmată de evaluarea competenţelor digitale, între 15 - 19 iunie. În perioada 22 - 26 iunie, elevii vor susţine evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. Evaluările scrise încep pe 29 iunie, cu proba la Limba şi literatura română. A doua zi, pe data de 30 iunie, se va desfăşura proba scrisă la Limba şi literatura maternă. Pe data de 1 iulie, candidaţii vor susţine proba obligatorie a profilului, iar pe 3 iulie, este programată proba la alegere a profilului şi a specializării. Primele rezultate vor fi afişate pe data de 6 iulie, iar candidaţii pot depune contestaţii în aceeaşi zi, urmând ca rezultatele finale să fie afişate pe 10 iulie. Sesiunea de toamnă a Bacalaureatului se va desfăşura în lunile august-septembrie.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii