Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:48 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Încep înscrierile pentru Evaluarea națională, la clasa a VIII-a! Ce se întâmplă dacă elevii nu pot participa la probe din cauza carantinei

ro

04 Jun, 2021 00:00 1661 Marime text
  • Luni, 7 iunie 2021, începe perioada înscrierilor pentru Evaluarea națională, examen esențial privind admiterea, ulterioară, la liceu.
  • În cazul în care un elev nu se poate prezenta la probă pentru că se află în carantină ori în izolare, sau dacă prezintă o temperatură mai mare decât cea admisă la intrarea în examen, acesta poate susține probele la care a lipsit în cadrul etapei speciale.
  • Înscrierile la etapa specială a EN vor avea loc în perioada 28 iunie – 2 iulie 2021, iar pe data de 5 iulie 2021 se va desfășura proba scrisă la Limba și literatura română.

Zile cu emoții mari îi așteaptă pe absolvenții claselor a VIII-a, dar și pe părinții acestora!

Luni, 7 iunie 2021, începe perioada înscrierilor pentru Evaluarea națională, examen esențial privind admiterea, ulterioară, la liceu.

Foarte important, dat fiind contextul epidemiologic actual, în cazul în care un elev nu se poate prezenta la probă pentru că se află în carantină ori în izolare, sau dacă prezintă o temperatură mai mare decât cea admisă la intrarea în examen, acesta poate susține probele la care a lipsit în cadrul etapei speciale.

Reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării au precizat că înscrierile elevilor la Evaluarea națională pentru absolvenții clasei a VIII-a în anul școlar 2020 – 2021 încep luni, 7 iunie 2021, și se vor încheia vineri, 11 iunie 2021.

Prima probă din cadrul EN se va desfășura la data de 22 iunie 2021 și este vorba despre proba scrisă la Limba și literatura română.

Ulterior, pe 24 iunie 2021, va avea loc proba scrisă la disciplina Matematică, iar pe 25 iunie 2021 va fi susținută proba scrisă la Limba și literatura maternă – ultima probă în cadrul evaluării.

Rezultalele înaintea contestațiilor vor fi afișate pe data de 29 iunie 2021, până la ora 14.00, iar contestațiile vor putea fi depuse în data de 29 iunie 2021, între orele 16.00 – 19.00 și, respectiv, 30 iunie 2021, între orele 08.00 – 12.00.

Perioada 30 iunie – 4 iulie este rezervată soluționării contestațiilor, urmând ca rezultatele finale să se afișeze în data de 4 iulie 2021.

Foarte important, potrivit reprezentanților MEC, „absolvenții învățământului gimnazial care, în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, au fost în izolare / carantină / au prezentat valori ale temperaturii peste limitele admise în ziua desfășurării probelor sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu au putut finaliza / participa la probele evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a pot susține probele examenului în etapa specială“.

Totodată, acestor elevi li se vor recunoaște probele la care au putut lua parte:

„Candidații din categoriile enumerate anterior care au participat la una sau mai multe dintre probele de examen, dar care nu au putut finaliza examenul li se recunosc probele desfășurate în perioada 22 – 25 iunie 2021“.


Etapa specială a EN

Înscrierile la etapa specială a EN vor avea loc în perioada 28 iunie – 2 iulie 2021, iar pe data de 5 iulie 2021 se va desfășura proba scrisă la Limba și literatura română.

În continuare, pe 6 iulie 2021 va avea loc proba scrisă la disciplina Matematică, iar pe data de 7 iulie 2021 se va desfășura proba scrisă la Limba și literatura maternă.

Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor va avea loc pe data de 9 iulie 2021, până în ora 12.00, urmând ca eventualele contestații să fie depuse în aceeași zi, în intervalul 14.00 – 20.00.

Soluționarea contestațiilor va avea loc în perioada 10 – 11 iulie 2021, iar afișarea rezultatelor finale este programată pentru data de 12 iulie 2021, după ora 12.00.

„La solicitarea comisiilor județene / comisiei municipiului București de organizare a evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a sau din proprie inițiativă, Comisia Națională de Organizare a Evaluării Naționale poate aproba, în situații excepționale, prelungirea / reducerea perioadelor de evaluare / reevaluare a lucrărilor scrise ori de afișare a rezultatelor“, au mai precizat reprezentanții MEC.

Totodată, aceștia au mai explicat că „supravegherea probelor scrise este asigurată, pentru fiecare sală de examen, de minimum un asistent, cadru didactic de altă specialitate decât cea corespunzătoare disciplinei la care se susține proba“.


Mai este de precizat, legat de contestații, că, potrivit datelor oficiale, „candidații care depun, respectiv, transmit prin mijloace electronice, după caz, contestații completează și semnează o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. În cazul candidatului minor, declarația-tip este semnată și de către părinții / reprezentanții legali ai acestuia“.


Citește și:

Încep înscrierile la Bac 2021! Iată când se susțin probele

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii