Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:35 27 09 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii susțin proba obligatorie a profilului, probă scrisă în cadrul simulării examenului de bacalaureat

ro

29 Mar, 2022 08:48 1078 Marime text
Sala de clasa. Foto: PixabayElevii claselor a XII-a şi a XIII-a (seral/frecvenţă redusă) de liceu susțin astăzi, 29 martie proba obligatorie a profilului, probă scrisă, din cadrul simulării examenului de bacalaureat.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei miercuri este programată proba la alegere a profilului şi specializării.

Calendarul probelor programate în zilele următoare:

 29 martie 2022: proba E)c) - probă scrisă - proba obligatorie a profilului
 30 martie 2022: proba E)d) - probă scrisă - proba la alegere a profilului şi specializării
 31 martie 2022: proba E) b) - probă scrisă - Limba şi literatura maternă.

Comunicarea rezultatelor va avea loc în data de 14 aprilie 2022.

Disciplinele la care se organizează simularea probelor scrise ale examenului național de bacalaureat 2022 sunt: limba și literatura română, limba și literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale), matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie și filosofie.

Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Subiectele sunt elaborate pe baza conţinuturilor şi competenţelor asociate acestora, conform programelor aprobate de minister.

Obiectivele urmărite prin organizarea simulării sunt familiarizarea elevilor cu rigorile unei examen real și optimizarea rezultatelor obţinute de către elevi la finalul studiilor gimaziale/liceale.

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare.

Notele obținute nu se trec automat în catalog. Prin excepție, în baza unei cereri scrise, depusă de elevi, se poate aproba consemnarea acestor note în cataloage.

Informații suplimentare despre simularea examenelor sunt publicate pe site-ul Ministerul Educației, în timp ce subiectele și baremele se publică zilnic, la ora 15:00. 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii