Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:17 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii mirciști comunică prin artă (FOTO)

ro

12 Mar, 2023 14:53 1412 Marime text
Elevii Colegiului Naţional “Mircea cel Bătrân” Curtseit Selena, Stanciu Rebeca, Panțîru Rebeka Georgiana, Vulpe Alexandra, Năforniță Robert, Târhoacă Alexandru Rareș, Șelaru Valeria Maria, Dinu Andrei, Herenciuc Bianca Maria, coordonați de profesorii lor de limba germană Cora Simona Târhoacă şi Laurenţiu Diamandi s-au întâlnit cu partenerii lor de la liceele „XLVI Liceum Ogolnoksztalcace z Oddzialami Dwujezycznymi im. Stefana Czarnieckiego“ din Varșovia și „Gemeinschaftsschule Muldenstein“ din Muldestausee, Germania în perioada 06.-11.03.2023 în Varșovia, pentru a participa la proiectul european intitulat Varșovia-Dresda-Constanța -  Pe urmele artiștilor europeni – din perspectiva tinerilor., transmit reprezentanții Colegiului Mircea. 

Ei au înlocuit pensula pictorului cu obiectivul aparatului de fotografiat pentru a reda din perspectiva lor obiective culturale și peisaje din Varșovia întâlnite în tablourile renumitului pictor italian Canaletto.

Potrivit sursei citate, fotografiile lor vor putea fi admirate într-o expoziție.

În lunile aprilie și iunie tinerii  se vor reîntâlni în Dresda și Constanța. Obiectivul principal al acestui proiect trilateral este comunicarea interculturală.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.




foto: Colegiul Național Mircea cel Bătrân 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii