Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:11 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din Constanţa, participanţi la Proiectul naţional de prevenire a consumului de tutun, alcool şi droguri

ro

17 Jun, 2019 19:03 3166 Marime text
Proiectul naţional de prevenire a consumului de tutun, alcool şi droguri, în rândul adolescenţilor cu vârste între 12 şi 14 ani, „Necenzurat”, realizat de Agenţia Naţională Antidrog în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naționale, a fost implementat la nivelul Liceului Teoretic Lucian Blaga, Constanţa de către prof. Linea Iuliana și prof. Florentina Ioana Reșit la clasa a VII- a C care a avut ca beneficiari un numar de 27 de elevi.
 
Cei 27 de elevi, au parcurs, sub îndrumareaprof. Linea Iuliana și prof. Florentina Ioana Reșit, cadre didactice formate de specialiştii Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa şi Centrului Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Constanţaîn perioada 11.03.2019 – 10.06.2019 cele 12 activităţi ale proiectului, care au avut ca principale obiective: dobândirea de cunoştinţe corecte despre droguri; formarea unor abilităţi de viaţă, necesare luării unor decizii informate, corecte şi responsabile în legătură cu consumul de tutun, alcool şi droguri.
 
Pe lângă activităţile destinate elevilor, acest proiect a avut şi un modul adresat părinţilor, deosebit de util în realizarea unui parteneriat activ şi eficient între şcoală şi familie, în educaţia antidrog a copiilor. Pe parcursul lunilor martie 2019 şi iunie 2019 au fost organizate trei întâniri cu părinţii elevilor implicaţi în proiect, scopul acestora fiind acela de a dobândi cunoştinţe corecte despre droguri, de a dezvolta abilităţi de comunicare eficiente între părinţi şi copii, precum şi de a controla şi soluţiona conflictele.
Activităţile s-au încheiat cu festivităţile de înmânare a diplomelor pentru participanţi.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii