Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:14 23 08 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prichindeii de la Liceul Lucian Blaga Constanța, în "Călătorie în lumea banilor" (galerie foto)

ro

04 Dec, 2018 20:59 776 Marime text

Marți, 4 decembrie, în sala de festivități, elevii claselor I-IV de la Liceul Teoretic Lucian Blaga Constanța au participat la o provocatoare ,,Călătorie în lumea banilor”, alături de reprezentantele BCR, Anca Georgiana Sârbu și Iuliana Cristina Mavlea.

De asemenea, elevii clasei pregătitoare A au fost îndrumați în aceeași călătorie de reprezentantul BCR, Amalia Daniela Marcu.

Activitatea de educație financiară, care are  loc în săptămâna Școala Altfel pentru clasele primare, a fost una interactivă și pe înțelesul prichindeilor. Pornind de la întrebarea dacă banii au existat dintotdeauna, copilașii au aflat că banii nu existau la începuturi și oamenii foloseau trocul, adică schimbul de produse.

De aici a apărut provocarea creativă pentru cei mici de a face un troc iar  regula trocului să fie ca acest schimb să fie echitabil pentru ambele părți implicate.

Mai departe, elevilor li s-au prezentat monedele și bancnotele naționale dar și ale altor țări. Următorul popas a fost la răspunsurile la întrebările ,,ce cumpărăm cu banii?, ,,ce tipuri de bunuri și servicii avem?, ,,suntem chibzuiți cu banii?”,,cum ne îndeplinim visurile?”, ,,ce venituri și cheltuieli poate avea familia mea?”, ,,ce obiective financiare putem avea?”.

În urma dialogului constructiv și interactiv a rezultat o concluzie din partea micilor călători în lumea banilor: dacă sunt chibzuiți cu banii, trebuie să pună bani deoparte pentru a își putea îndeplini visurile. 


Sursa foto: Liceul Teoretic Lucian Blaga Constanta 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii