Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:57 27 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii Liceului ,,Lucian Blaga’’ din Constanța au împărtășit magia sărbătorilor de iarnă

ro

13 Dec, 2018 16:29 1902 Marime text
Joi, 13 decembrie, toți elevii Liceului Teoretic ,,Lucian Blaga’’ Constanța împreună cu învățătorii, profesorii și  părinții s-au transformat în spiridușii lui Moș Crăciun și  au ajutat la activitatea de voluntariat ,,Magia Sărbătorilor de iarnă” ce face parte din campania socială SNAC (Strategia Națională de Acțiune Comunitară), întreaga activitate fiind coordonată de directorul instituției de învățământ, prof. Iuliana Linea.

Astfel, elevii au avut prilejul de a dărui cu mult drag din preaplinul lor, fiind recompensați cu câte un certificat de  voluntar. Toți și-au luat în serios rolul de ajutoare ale lui Moș Crăciun și au achiziționat cadouri pentru copiii de la Centrul de plasament ,,Cristina’’, constând din alimente (fructe, legume, conserve), îmbrăcăminte, produse de curățenie și de igienă, jucării, dar și jocuri specifice copilăriei. Cu toate aceste daruri, elevii și  părinții clasei a II-a D și  elevii clasei a XII-a B, însoțiți de reprezentantul liceului, prof. înv. primar Alina Dinu,au ajuns la Centrul de plasament ,,Cristina’’, aducând astfel bucurie imensă prichindeilor.

De asemenea, la ora 10, în sala de festivități a Liceului Teoretic ,,Lucian Blaga’’ Constanța, elevii claselor  a IV-a A, B, C și Dau împărțit daruri și voie bună preșcolarilor de la grădinița nr. 53 ,,Micul Univers”, printr-un program cultural-artistic plin de spiritul vesel si cald al Crăciunului.Activitatea a făcut parte din proiectul educațional ,,Azi prichindel, mâine școlărel!’’, coordonat de prof. Iuliana Linea, directorul Liceului Teoretic ,,Lucian Blaga’’, de învățătoarele claselor a IV-a, Camelia Șoptelea, Ioana Șerban, Paraschiva Avram și Luminița Șerban si de prof.înv. primar Luminița Cosmeanu, directorul grădiniței nr. 53. 

Clasa a IV-a A a deschis programul cu tradiții și obiceiuri de iarnă (Jocul Ursului și al Caprei), clasele a IV-a B și C au continuat cu cântece de iarnă în pași de dans iar clasa a IV-a D a încheiat în ritmuri de Plugușor și de colinde de Crăciun. Surpriza serbării a fost dorința școlăreilor, bune gazde, de a oferi fiecărui prichindel câte un mic dar constând într-o punguță cu fructe, bomboane și covrigei.  
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii