Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:31 18 06 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii de clasa a VI-a au susţinut proba la matematică şi știinţele naturii din cadrul Evaluării Naţionale

ro

13 May, 2021 14:20 709 Marime text
  • Toate probele se desfășoară cu prezență fizică, indiferent de scenariile în care se află unitățile de învățământ. 
Elevii claselor a VI-a au susținut astăzi proba la matematică şi știinţele naturii, din cadrul Evaluării Naţionale.

Conform Ministerului Educației, cele două teste vizează evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul inferior al gimnaziului (clasele V-VI).
Prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale a fost susținută ieri, 12 mai.

De la începutul anului școlar, s-au înscris în clasa a VI-a peste 181.000 de elevi.

Toate probele se desfășoară cu prezență fizică, indiferent de scenariile în care se află unitățile de învățământ. Sălile în care se susţin aceste evaluări sunt, de regulă, cele în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit. Acestea sunt adaptate în prealabil, după caz, în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care ar putea influenţa elevii.

Durata alocată rezolvării acestora este de 30 de minute pentru fiecare test administrat la Evaluarea Națională la clasa a II-a, respectiv de 60 de minute pentru fiecare test administrat la Evaluarea Națională la clasele a IV-a și a VI-a.

Testele sunt evaluate în cadrul unităţii de învăţământ, de către cadrele didactice din respectiva unitate, în termen de cel mult 7 zile de la data susținerii ultimului test.

„Rezultatele individuale obținute la aceste evaluări nu se afișează/nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei. Rezultatele vor fi valorificate strict la nivelul unității de învățământ prin elaborarea planurilor individualizate de învățare, acolo unde este cazul, respectiv informarea elevilor și a părinților/reprezentanților legali asupra stadiului formării și dezvoltării competențelor evaluate”, informează Ministerul Educației.


Probele scrise la limba română și limba maternă din cadrul evaluării din clasa a II-a sunt programate în data de 25 mai. Testele de citire la aceste discipline vor fi susținute în data de 26 mai.

Proba de matematică este programată în data de 27 mai, în timp ce proba de limbă română (scris și citit) pentru elevii din rândul minorităților naționale se va desfășura în data de 28 mai.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii