Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:55 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Definitivat 2023 Cadrele didactice susțin miercuri proba scrisă din cadrul examenului de definitivat în învățământ

ro

17 Jul, 2023 11:02 894 Marime text
foto: UnsplashCadrele didactice vor susține miercuri, 19 iulie 2023 proba scrisă din cadrul examenului de definitivat în învățământ. 

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației, în data de 25 iulie 2023 vor fi afișate rezultatele inițiale, iar în zilele de 25 și 26 iulie vor fi înregistrate contestațiile. 

În perioada 26-31 iulie vor fi soluționate contestațiilr, urmând ca pe 1 august să fie afișate rezultatele finale. 

Ulterior, în perioada 1-4 august vor fi transmise către Ministerului Educației tabelele nominale cu rezultatele candidaților, iar în perioada 7-18 august vor fi validate rezultatele prin ordin al ministrului educației. 

Potriuvit metodologiei examenului de definitivat, candidaţii care în timpul desfăşurării probei scrise sunt surprinşi copiind, transmiţând soluţii cu privire la subiecte sau având asupra lor materiale nepermise, chiar dacă nu le utilizează în momentul în care sunt depistaţi, sunt eliminaţi din examen pentru tentativă de fraudă. Aceeaşi măsură se aplică şi pentru orice altă tentativă de fraudă.

Candidații eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă pierd dreptul de înscriere la examen în sesiunea imediat următoare, iar sesiunea în care au fost eliminati din examen este luată în considerare între cele 3 sesiuni fără taxă prevăzute de lege.

Subiectele pentru proba scrisă sunt elaborate de Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie, pe discipline/specialităţi, în conformitate cu programele specifice pentru examen, valabile pentru sesiunea respectivă, aprobate prin ordin al ministrului educaţiei şi cercetării.

Examenul se organizează distinct pentru fiecare funcţie didactică de predare, pe discipline sau pe specialităţi, în conformitate cu Calendarul de organizare şi desfăşurare a examenului naţional pentru definitivare în invăţământ, denumit în continuare Calendar, aprobat anual prin ordin al ministrului educaţiei şi cercetării.

Cadrele didactice care promovează examenul dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar.

Drepturile salariale se acordă cadrelor didactice care au promovat examenul, începând cu data de 1 septembrie a anului şcolar următor celui în care s-a desfăşurat examenul. 

Citește și: 

Procent de promovabilitate crescut după afișarea rezultatelor finale din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământ, sesiunea 2022
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii