Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:27 16 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Definitivat 2021 Ce subiecte au avut de rezolvat cadrele didactice la proba scrisă a examenului

ro

14 Jul, 2021 17:38 1148 Marime text
  • Examenul s-a desfășurat la Constanța într-un singur centru de examen- Școala Gimnazială nr. 24 Ion Jalea Constanța.

Ministerul Educației a publicat subiectele și baremele de corectare primite miercuri de candidații care au susținut miercuri proba scrisă la examenul de definitivat 2021.

Subiectele și baremele pot fi vizualizate accesând site-ul: subiecte.edu.ro

Potrivit ISJ Constanța examenul s-a desfășurat într-un singur centru de examen- Școala Gimnazială nr. 24 Ion Jalea Constanța.

Proba s-a desfășurat la 36 de discipline. Au fost admiși la proba scrisă și sunt așteptați să participe cei 315 de candidați (dintr-un total de 340 de candidați înscriși la începutul anului școlar), care au îndeplinit cumulativ următoarele condiții:
  • efectuarea unui stagiu de predare în specialitate de cel puțin un an;
  • calificativul pentru anul școlar în curs „Bine” sau „Foarte bine”;
  • media aritmetică a notelor obținute la inspecția la clasă și la evaluarea portofoliului profesional - minimum 8 (dar note nu mai mici de 7 la fiecare din probele respective).
Potrivit ISJ Constanța, disciplinele de examen cu cel mai mare număr de candidați înscriși sunt:
  • învățământ preșcolar în limba română (133)
  • învățământ primar în limba română (40),
  • educație fizică și sport (33).
Primele rezultate vor fi afișate în data de 21 iulie, în centrele de examen și pe site-ul definitivat.edu.ro. Contestațiile se depun la centrele de examen, conform calendarului aprobat, în zilele de 21 și 22 iulie. Rezultatele finale se afișează la centrele de examen și pe site-ul anterior menționat, în data de 28 iulie.

Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care, pentru promovarea examenului, trebuie să fie de cel puțin 8 (opt).

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național. Prin dobândirea definitivării în învățământ, cadrul didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută ascendentă de profesionalizare.

Informații suplimentare despre organizarea și desfășurarea examenului național pentru definitivare în învățământ, precum și despre programele specifice pentru examen sunt disponibile pe site-ul definitivat.edu.ro.

Ti-a placut articolul?

Comentarii