Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:36 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Cum s-a desfășurat prima probă a simulării județene a examenelor naționale pentru elevii claselor terminale

ro

26 Jan, 2022 15:45 1610 Marime text
Astăzi, 26.01.2022, a debutat prima probă a simulării județene a examenelor naționale pentru elevii claselor terminale din județul Constanța (clasele a VIII-a și a XII-a/a XIII-a), proba la Limba și literatura română.

Potrivit inspectorului general al Inspectoratului Școlar al Județului Constanța, prof. Sorin Mihai, pentru participarea la prima simulare județeană a Evaluării Naționale a elevilor de clasa a VIII-a, s-au înscris 121 de unități de învățământ, reprezentând 93% din totalul instituțiilor școlare din județ, iar pentru simularea județeană a Examenului de Bacalaureat 49 de unități de învățământ (86% din numărul total).

Proba de astăzi s-a derulat în conformitate cu prevederile metodologice în vigoare, atât din punct de vedere al organizării, cât și al tipului de subiecte (acestea, precum și baremele de corectare au fost publicate pe site-ul ISJ Constanța - http://www.isjcta.ro/subiecte-si-bareme/)

„Implicarea și participarea semnificativă la aceste simulări demonstrează faptul că elevii, părinții și cadrele didactice au înțeles principalul lor obiectiv, acela de a familiariza participanții cu rigorile organizatorice ale unor astfel de examene, precum și șansa de exersare a achizițiilor elevilor, șansă care poate acoperi componenta de autoevaluare, esențială în pregătirea corespunzătoare a fiecărei probe în parte”- prof. Sorin Mihai, inspector școlar general.

Reprezentanții ISJ Constanța au mai menționat că mâine, 27.01.2022, se va desfășura cea de-a doua probă a simulării, după cum urmează:
⁃ disciplina Matematică pentru elevii claselor a VIII-a;
⁃ disciplina obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie) pentru viitorii absolvenți ai claselor a XII-a/a XIII-a.

Sursa foto: Pixabay
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii