Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:17 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Aproximativ 300 de candidați susțin examenul național pentru definitivare în învățământul preuniversitar - sesiunea 2023

ro

19 Jul, 2023 08:42 1016 Marime text
296 de candidați sunt așteptați să participe astăzi  în județul Constanța la examenul național pentru definitivare în învățământul preuniversitar - sesiunea 2023. 
 
Potrivit ISJ Constanța, proba scrisă a examenului de definitivare în învățământ – sesiunea 2023, va avea loc în data de 19 iulie 2023, începând cu ora 09.00, la Centrul de examen COLEGIUL NAȚIONAL MIHAI EMINESCU CONSTANŢA.
 
Durata examenului este de 4 ore de la momentul primirii subiectelor. Intervalul orar în care candidații au acces în sala de examen este 7,30-8,00, pe baza actului de identitate.
 

„Candidaţii nu pot avea asupra lor, în sala de concurs, obiecte sau materiale din următoarele categorii: genţi, poşete, ziare, reviste, cărţi, caiete, mijloace electronice de calcul, telefoane mobile sau orice alte mijloace care intermediază/facilitează comunicarea la distanţă, alte obiecte/materiale a căror utilizare afectează desfăşurarea examenului în condiţii de legalitate, echitate şi obiectivitate. Materialele şi/sau obiectele nepermise vor fi depuse în sala de depozitare a obiectelor personale, înainte de intrarea în sala de examen.
 
Candidații care, în timpul desfășurării probei scrise, sunt surprinși copiind, primind sau transmițând soluții cu privire la subiecte sunt eliminați din examen. Aceeași măsură se aplică și pentru orice altă tentativă de fraudă.
 
Candidații eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă pierd dreptul de înscriere la examen în sesiunea imediat următoare, iar sesiunea în care au fost eliminați din examen este luată în considerare între cele două sesiuni fără taxă prevăzută de lege.
 
Conform art. 26, alin (1), pentru redactarea lucrărilor se foloseşte cerneală sau pix de culoare albastră; desenele/graficele se execută cu creion negru“ - au mai precizta reprezentanții ISJ Constanța.

 
Afișarea rezultatelor inițiale se va realiza în data de 25 iulie 2023, la centrul de examen și pe site-ul www.edu.ro.
 
Contestațiile se înregistrează la centrul de examen Colegiul Național Mihai Eminescu Constanța în zilele de 25 iulie 2023, până la ora 20.00 și 26 iulie 2023, între orele 9.00-12.00 sau pot fi transmise prin e-mail (conform afișajului din centrul de examen).
 
Rezultatele finale se vor afișa la centrul de examen și pe site-ul www.edu.ro, în data de 01.08.2023. 

Citește și: 

Definitivat 2023Cadrele didactice susțin miercuri proba scrisă din cadrul examenului de definitivat în învățământ
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii