Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:40 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bacalaureat 2023 sesiunea de toamnă 20 de candidați eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă, în cadrul probei la alegere

ro

18 Aug, 2023 19:03 1052 Marime text
foto: Pixabay
Proba la alegere a profilului și a specializării - proba E.d) - din cadrul examenului național de bacalaureat (sesiunea august 2023) s-a desfășurat astăzi, 18 august, cu participarea a 18.554 de candidați (dintr-un total de 22.239 de candidați înscriși - toate promoțiile).

Nu s-au prezentat 3.665 de candidați, iar 20 de candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Subiectele și baremul de corectare au fost publicate la ora 15:00 pe site-ul de profil, conform procedurii.
Ultima probă scrisă din această sesiune - Limba și literatura maternă - proba E.b) - va avea loc luni, 21 august, transmite Ministerul Educației. 
Primele rezultate vor fi așate în data de 25 august (până la ora 12:00) pe site-ul bacalaureat.edu.ro și în centrele de examen, în format anonimizat, conform prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor - GDPR).

Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 - 18:00, atât în format standard/letric, cât și electronic. În acest sens, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației este finală și poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.
Rezultatele finale vor fi comunicate marți, 29 august, a mai punctat sursa citată. 
Nota minimă de promovare - pentru fiecare probă - este 5 (cinci), iar media finală necesară pentru a promova examenul este cel puțin 6 (șase).

Precizăm că, începând cu această sesiune a examenului național de bacalaureat, Ministerul Educației generalizează evaluarea digitalizată a lucrărilor candidaților. Acest proces  nu implică schimbări în ceea ce privește criteriile de evaluare/baremele și tipurile de subiecte pentru probele scrise ale examenului de bacalaureat, concluzionează Ministerul Educației. 


Citește și:

Bacalaureat 2023 sesiunea de toamnăAu fost publicate subiectele pentru proba la alegere a profilului
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii