Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:51 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bacalaureat 2023 sesiunea de toamnă Au fost publicate subiectele pentru proba la alegere a profilului

ro

18 Aug, 2023 16:03 839 Marime text
foto: Pexels
  • Candidaţii au putut opta pentru una dintre disciplinele prevăzute în metodologie, în funcție de profilul studiat. 

Bacalaureatul 2023 a continuat miercuri, 18 august, cu proba la alegere a profilului şi specializării. Ministerul Educației a publicat subiectele și baremele la această probă (secțiunea DOCUMENTE). 

Candidaţii au putut opta pentru una dintre disciplinele prevăzute în metodologie, în funcție de profilul studiat. 

Pentru rezolvarea subiectelor, candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, hârtia folosită este doar cea distribuită în sălile de examen.

Este interzisă introducerea în sălile de examen de ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete, precum şi a oricărui mijloc electronic de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare - stick-uri de memorie, telefoane, tablete. Este interzis, totodată, accesul în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări.

În acelaşi timp, candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.

Candidaţii surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept urmare, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Citește și:

Bacalaureat 2023. Aproape 30 de candidați eliminați pentru că au încercat să copieze
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii