Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:12 20 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenție, părinți! DSP Constanța a revenit cu noi precizări Grădinițele constănțene se redeschid, săptămâna viitoare, în baza solicitărilor părinților

ro

08 Apr, 2021 00:00 8026 Marime text

O informare primită, zilele trecute, din partea biroului de presă al Ministerului Educației punea într-o lumină cel puțin ciudată situația din județul Constanța cu privire la grădinițele deschise pe perioada vacanței de Paști.
În timp ce majoritatea județelor României aveau deschise și câte 33 de unități, la Constanța săptămâna aceasta nu a fost deschisă niciuna, ca urmare a unei adrese transmise de Direcția de Sănătate Publică din Constanța, având la bază incidența răspândirii virusului SARS COV2.
Conform programării făcute publice de minister, săptămâna viitoare urma să fie deschisă o singură grădiniță în județul Constanța, și anume la Cumpăna.


Iată că ieri, DSP a revenit asupra adresei IMA 6230R/31.03.2021 privind funcționarea grădinițelor pe perioada vacanțelor, iar conducerea Inspectoratului Școlar Județean Constanța invită managerii unităților preșcolare să reia „informările către părinții copiilor preșcolari înscriși în grădinițele aparținătoare, cu privire la precizările transmise în nota specificată. De asemenea, în cazul în care veți avea solicitări din partea părinților, să luați măsuri pentru demararea activităților care se impun”.

După cum a declarat prof. Irinela Nicolae, inspector școlar învățământ preșcolar, zilele acestea vor avea loc discuții cu directorii grădinițelor pentru a se putea stabili, în baza solicitărilor părinților, un necesar de alimente ce trebuie aprovizionate, întrucât sunt vizate grădinițele cu program prelungit.

Din discuțiile purtate și cu directori ai unor grădinițe constănțene, vestea este bună și pentru cadrele didactice și personalul instituțiilor, care se văzuse băgat într-un concediu fortuit, conform adresei nr. 1970/DGIP/31.03.2021 a Direcției Generale Învățământ Preuniversitar/Direcția generală economică a MEC. „Cadrele didactice din învățământul preșcolar vor fi programate în concediu de odihnă, în perioada 2 aprilie – 4 mai 2021, în situația în care unitățile de învățământ în care sunt încadrate nu organizează activități educative cu copiii, cu prezență fizică, conform punctului 5 al art. 2 din OMEC nr. 3125/2020 privind structura anului școlar 2020-2021, cu modificările și completările ulterioare”.

Așadar, părinți luați legătura cu grădinițele unde aveți copiii pentru a transmite intențiile dvs. și pentru a se putea stabili necesarul pentru săptămâna viitoare.


Citește și:


Editorial: Alegerea la care nu s-a gândit nimeni - Copilul sau locul de muncă?!
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii