Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:12 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alegeri pentru funcțiile vacante Asociația Elevilor din Constanța are un nou Birou de Conducere

ro

15 Jun, 2021 06:15 2240 Marime text
  • La data de 13 iunie membrii Asociației Elevilor din Constanța s-au reunit în cadrul ședinței Adunării Generale, organul suprem de luare a deciziilor, prilejuită de organizarea alegerilor pentru funcțiile vacante din cadrul Biroului de Conducere.
 
În funcția de președinte al AEC a fost aleasă Ariana Dudună, fost vicepreședinte al asociației, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Național Mihai Eminescu.
 
Totodată, în vederea exercitării funcției pentru un mandat de un an, au fost aleși și următorii membri ai Asociației, pentru a deservi ca vicepreședinți ai Asociației Elevilor din Constanța:
 
● Oana Maria Mircică, elevă în clasa a X-a la Liceul Teoretic “Ovidius”
● Panaiothis Costea, elev în clasa a X-a la Colegiul Național ”Mihai Eminescu”
● Luisa Vasile, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Național “Mircea cel Bătrân”
● Iulian Bazîru, elev în clasa a X-a la Liceul Teoretic “Decebal”
 
De asemenea, Biroul de Conducere este completat de către Alexia Popescu, elevă în clasa a X-a la Colegiul Național “Mircea cel Bătrân”, și de Ema Ludvig, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu”, al căror mandat este în desfășurare.
 
Despre Asociația Elevilor din Constanța


Asociația Elevilor din Constanța (AEC) este singura organizație de reprezentare a elevilor din județul Constanța, fiind prima asociație reprezentativă independentă a elevilor, cu personalitate juridică, apărută în România, fiind înființată în anul 2013 din nevoia de a exista o organizație independentă, condusă de elevi, care să reprezinte drepturile și interesele elevilor.

De-a lungul timpului, AEC s-a remarcat ca un actor implicat în sistemul educațional, la nivel local și național, aducând plus valoare prin rezultatele obținute pentru elevii din județul Constanța și din România.

Printre victoriile pe care AEC le-a repurtat amintim reacordarea dreptului de vot în Consiliul de administrație pentru reprezentantul elevilor la nivel liceal (2015), obținerea respectării legii în privința acordării reducerii la transportul local în comun și a burselor școlare pentru elevii din municipiul Constanța (2015) și obținerea acordării de manuale școlare gratuite pentru toți elevii din clasele a XI-a și a XII-a din România, în urma unei decizii definitive a Curții de Apel Constanța (2016).

Sursa foto: Asociatia Elevilor Constanta
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii