Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:20 17 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

97 de directori din judeţul Constanţa, numiţi prin detaşare în interesul învăţământului. Patru posturi de adjuncţi, vacante

ro

21 Jan, 2017 00:00 1677 Marime text
97 de directori şi directori adjuncţi din şcolile din judeţul Constanţa au fost numiţi prin detaşare în interesul învăţământului, potrivit inspectorului şcolar al Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, Gabriela Bucovală.
 
„În urma concursului organizat pentru ocuparea funcţiilor de directori şi directori adjuncţi, au fost ocupate 100 de posturi în judeţul Constanţa. Alte 97 au fost ocupate în urma numirilor prin detaşare în interesul învăţământului, până la organizarea unui nou concurs. La ora actuală, patru unităţi şcolare din mediul rural din judeţul Constanţa nu au directori adjuncţi“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, Gabriela Bucovală.
 
„Cele patru unităţi şcolare au conducere şi faptul că nu au directori adjuncţi nu le afectează activitatea. ISJ Constanţa urmează să identifice persoanele potrivite care să îşi dea acordul să fie numite în interesul învăţământului pe aceste posturi de directori adjuncţi. Noi am făcut toate eforturile ca toate şcolile din judeţul Constanţa să înceapă cursurile cu conducere. În toate cele 197 de unităţi şcolare avem directori. Principala noastră preocupare a fost să ocupăm cu detaşare în interesul învăţământului cele 97 de posturi de directori şi directori adjuncţi, astfel încât şcolile să aibă conducere“, a mai spus Gabriela Bucovală.
 
Reamintim că, la data de 22 decembrie 2016, Ministerul Educaţiei, condus atunci de Mircea Dumitru, a transmis inspectoratelor şcolare o notă în care avertiza că în funcţiile de director şi director adjunct rămase vacante după organizarea concursului nu pot fi numite persoanele care până la organizarea concursului au ocupat funcţii de director sau director adjunct în şcolile respective şi nu au participat la concurs, şi nici persoanele care s-au prezentat la concurs, dar nu au fost admise.
 
Citeşte şi: 
 
Sute de directori de şcoli care nu au promovat concursul pot ajunge din nou în funcţii (document)
 
Ministerul Educației a dat o notă privind ocuparea funcțiilor de directori rămase vacante în urma concursului
 
Începe nebunia schimbării directorilor de şcoli! Vor urma modificări ale orarelor după vacanţa de iarnă!
 
129 de candidați din județul Constanța au promovat concursul de ocupare a posturilor de director şi director adjunct
 
Când vor intra oficial în pâine noii directori şi directori adjuncţi ai şcolilor şi ai grădiniţelor din Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii