Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:09 03 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua-n amiaza mare Lăcrămioara Georgescu și Sorin Dumitru, reprezentanți de marcă ai comunității rome

ro

09 Dec, 2021 15:49 2110 Marime text

Reprezentanții comunității  de romi din Constanța, Lăcrămioara Georgescu și Sorin Dumitru, sunt invitații ediției de vineri, 10 decembrie, ora 13,00 ai emisiunii „Ziua-n amiaza mare”.

Sunt persoane reprezentative ale comunității lor, având în vedere că, prin activitatea desfășurată fiecare în domeniul lui, contribuie la facilitarea accesului nediscriminatoriu  al romilor la serviciile publice. Lăcrămioara Georgescu este mediator sanitar, iar Sorin Dumitru este mediator școlar.

Vom afla de la cei doi invitați cum reușesc să se descurce în complicata sarcină pe care și-au asumat-o, cum colaborează cu autoritățile locale și centrale, ce proiecte au derulat și vor realiza în continuare pentru susținerea comunității rome.
 Un mediator sanitar, precum Lăcrămioara Georgescu, îi ajută pe romii nevoiași să aibă acces la servicii de sănătate de calitate.
Așa scrie în fișa postului. Vom vedea dacă și cum este posibil.

Iar sarcina principală a unui mediator școlar, cum este Sorin Dumitru, este să sprijine participarea tuturor copiilor din comunitate la învăţământul obligatoriu, prin încurajarea implicării părinţilor în educaţia copiilor şi în viaţa şcolii şi prin facilitarea cooperării între familii, comunitate şi şcoală. Vom afla cât de ușor sau greu este de îndeplinit o asemenea sarcină.   

ZIUA-n amiaza mare are o frecvență săptămânală, este realizată de jurnalista Feri Predescu și poate fi vizionată pe pagina www.ziuaconstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta.













 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii