Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:47 16 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE Efectele nebănuite ale epidemiei de Covid - Disfuncții erectile la pacienții foarte tineri. Ce spune medicul specialist Răzvan Muja

ro

15 Apr, 2021 00:00 1484 Marime text
  • Medicul specialist urolog Răzvan Muja, doctor în cadrul Rețelei Private de Sănătate Regina Maria, a fost invitatul emisiunii ZIUA LIVE de miercuri, 14 aprilie 2021.
  • Acesta a vorbit despre apariția disfuncțiilor erectile la pacienții cu vârste foarte tinere, între 16 și 35 de ani, efect al stresului cauzat de epidemia de coronavirus.
  • Totodată, medicul a vorbit și despre consultul virutal la medic și beneficiile acestuia.

Nu mai este un mister pentru nimeni faptul că epidemia de Coronavirus a afectat viața oamenilor în toate sectoarele sale. Totuși, ca efect nebănuit al acesteia poate fi încadrat și faptul că au început să fie tot mai des întâlnite disfuncții erectile la pacienții cu vârste foarte tinere, respectiv între 16 și 34 de ani.

Aceste aspecte au fost prezentate pe larg de medicul specialist urolog Răzvan Muja, doctor în cadrul Rețelei Private de Sănătate Regina Maria, în timpul emisiunii ZIUA LIVE de miercuri, 14 aprilie 2021.

Legat de modul în care au fost afectate persoanele tinere de pierderea locurilor de muncă din cauza epidemiei de Covid-19, aspect pus în legătură cu disfuncțiile erectile, medicul a făcut următoarele precizări în cadrul interviului acordat ZIUA de Constanța:

„Epidemia de coronavirus a avut foarte multe efecte, inclusiv pe piața de muncă, unde mulți oameni tineri au fost nevoiți să își reducă programul cumva sau au rămas fără loc de muncă, sunt și rate de achitat și apar din ce în ce mai multe greutăți. Mă refer la persoanele tinere, cu vârste între 16 și 35 de ani. Mai rar pacienții la polul inferior al vârstei însă, de când avem problemele curente, au început să apară acei pacienți care, de regulă nu apăreau. De 18, 19, 20 de ani. Pacienți cu o stare de sănătate foarte bună, dar cu diverse dificultăți în ultima vreme. Tocmai din acest punct de vedere, un factor crucial în apariția disfuncțiilor erectile, în ultima vreme, este gradul foarte crescut de stres. Au început să apară pacienții care aveau o incidență rară. Aceste lucruri de regulă survin după o oarecare medie de vârstă și survin în anumite circumstanțe. Însă, de un an încoace, circumstanțele frecvente s-au schimbat cu desăvțârșire“, a precizat doctorul Răzvan Muja, în cadrul emisiunii ZIUA LIVE.
 

Despre „vizita“ online la medic

Totodată, specialistul a vorbit și despre modul în care s-a schimbat vizita clasică la medic, prin „vizita“ online, schimbare începută tot în contextul epidemilogic creat de epidemia de coronavirus.

Astfel, Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria a fost printre primele unități de specialitate ce au creat cadrul online pentru „vizita“ virtuală la doctor.

Doctorul Răzvan Muja a explicat pe larg, în cadrul emisiunii ZIUA LIVE, cum se desfășoară un astfel de consult online și care sunt beneficiile acestuia.

„Foarte multe aspecte ale vieții cotidiene s-au schimbat în ultimul an (...) Concomitent cu debutul pandemiei, cei de lal Regina Maria au avut o inițiativă pe care, la acel moment, am considerat-o îndrăzneață, mai ales prin prisma specializării. În afară de procesul anamnestic, de discuția pe care o purtăm cu pacientul, sunt necesare multe alte lucruri pentru a ajunge la un diagnostic“, a explicat medicul în cadrul interviului acordat ZIUA de Constanța.

„Mi s-a părut foarte ciudat primul contact pe care l-am avut online cu un pacient, culmea, a fost unul dintre acele consulturi în care trebuia să văd o parte specifică a corpului pacientului și, în momentul în care a trebuit să îi propun acest lucru, să îi explic acest lucru pacientului, cumva a fost o chestiune care a fost și amuzantă, și penibilă în același timp, încercând să înlocuim consultul tipic de arie sexologică. În primă instanță, pacientul a fost foarte interesat de consult, dat fiind că suferința pe care o avea impunea o formă de tratament, fiind localizat într-o arie geografică unde, în acel moment, nu avea acces la un alt medic urolog, a ales consultul online“, a precizat doctorul Răzvan Muja pe parcursul discuțiilor.

Interviul video poate fi urmărit aici:Ca o concluzie legată de apariția disfuncției erectile la pacienții foarte tineri, medicul a subliniat importanța deschiderii persoanei care trece printr-o astfel de situație. Mai exact, medicul a precizat că este important ca pacinetul ce întâmpină astfel de dificultăți să se adreseze pe acest subiect, eventual în primă fază, unei alte persoane de care este mai apropiat, rolul discuțiilor deschise pe această temă fiind foarte important.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

ZIUA LIVE. În timpul pandemiei am conștientizat importanța oamenilor din viața noastră, importanța unui zâmbet!

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii