Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:07 27 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE. „După primul an de mandat, rămânem cu nemulțumirea constănțenilor. Dopurile în urechi nu sunt o soluție. Măcar la anul trebuie să facem lucruri care să se vadă"! (VIDEO)

ro

14 Dec, 2021 00:00 1988 Marime text

  • Viceprimarul municipiului Constanța, Florin Cocargeanu (USR) a fost invitat la ZIUA LIVE
  • Constănțenii sunt extrem de nemulțumiți de cum arată Constanța după un an de administrație liberală, fapt recunoscut și de viceprimarul Cocargeanu
  • USR nu este de acord cu introducerea unei noi taxe, cum este cea pentru spațiul verde
  • Regulamentele parcărilor și cel al zonei Peninsulare, amendate de Consiliul Local nu vor putea intra în vigoare înainte de sfârșitul lunii ianuarie 2022
  • USR Constanța va amenda și proiectul taxelor și impozitelor locale
  • Taxa de parcare pentru rezidență trebuie să rămână 208 lei
  • Primarul Vergil Chițac trebuie să renunțe la  supraimpozitarea spațiilor comerciale neînchiriate cu 50%. Nu este vina agenților economici că tot orașul este un șantier!



Viceprimarul municipiului Constanța, Florin Cocargeanu (USR) a fost invitat la ZIUA LIVE.

Cocargeanu a comentat atacul primarului Vergil Chițac la adresa grupului de consilieri USR, după ce edilul afirmat că au primit ordin de la împărăție să-l denigreze.

Viceprimarul USR spune că nu există niciun ordin și nicio împărăție, însă a reamintit că încă de la începutul mandatului, USR Constanța a sancționat orice încercarea unor apropiați ai PSD de a coagula în structurile administraţiei locale condusă de primarul Vergil Chiţac.

Florin Cocargeanu a explicat că Vergil Chiţac a semnat pentru ca, apropiatul unui deputat PSD să fie transferat de la primăria Năvodari la primăria Constanța. Este vorba despre Cătălin Caracostea, consilier la compartimentul Achiziții din cadrul municipalității.

Dar să lăsam nepotismele deputatului PSD, Horia Țuțuianu…

Constănțenii sunt extrem de nemulțumiți de cum arată Constanța după un an de administrație liberală, fapt recunoscut și de viceprimarul Cocargeanu.

„Suntem de acord că trebuie să avem luminițe în oraș, dar nu în valoare de un million de euro.
Anul acesta au fost implementate niște măsuri foarte dure. USR nu este de acord cu introducerea unei noi taxe, cum este cea pentru spațiul verde. Administrația trebuie să aducă bani prin investiții și dezvoltare, nu prin taxe. Eu încă mai cred că mai pot fi remediate lucrurile. Trebuie să venim cât mai repede cu soluții. Este o stare de nemulțumire generală. Vorbim de oameni care au votat și sunt dezamăgiți, pe bună dreptate” a spus viceprimarul.

Fie că vorbim despre regulamentul parcărilor, sau cel al accesului auto în zona peninsulară, fie că discutăm despre regulamentul privind gospodărirea sau despre prețul exorbitant al gigacaloriei pe care constănțenii îl vor plăti de la 1 ianuarie 2020, despre lipsa parcurilor și a irigațiilor, despre șantierele de pe bulevarde sau despre supraimpozitarea celor care din cauză pandemiei sau a lucrărilor derulate în oraș au spațiile comerciale neînchiriate.



Dar să le luăm pe rând..

Prețul gigacaloriei – 450 de lei de la 1 ianuarie.

USR Constanța a solicitat realizarea unui audit intern în cadrul Termoficare Constanța, care să clarifice care este prețul real al gigacaloriei.
„Așteptăm rezultatul auditului și ne vom asigura ca de fiecare dată că Termoficare Constanța SRL nu va încăpea pe mâna unor persoane nepricepute.

Mai mult, sperăm că va fi ultima iarnă când constănțenii vor plăti acest preț exorbitant”, a mai spus Cocargeanu.
 
Regulamentul de acces în zona Peninsulară (n.r. peninsularii au protestat din nou împotriva acestuia).
 
„Regulamentul cu amendamentele la care încă se lucrează nu va putea intra în vigoare înainte de sfârșitul lunii ianuarie 2022. După de modificările se vor finaliza, proiectul trebuie să meargă în dezbatere publică, potrivit legii. Suspendarea era soluția optimă, noi am propus-o dar ceilalți consilieri nu au fost de acord”, a explicat viceprimarul USR.
 
Cu Regulamentul parcărilor situația este identică.
„Modificările prin care se va renunța la tariful de noapte și cel de weekend, nu vor putea fi puse în practică până la sfârșitul acestui an”, mai spune Florin Cocargeanu.
 
Cu alte cuvinte, 2022 ne prinde cu regulamentele în vine!
 
Asta peste cinismul din soluțiilor propuse de administrația locală în proiectul de impozite și taxe pentru 2022.

USR Constanța spune că va amenda proiectul și vrea ca taxa de parcare pentru rezidență să rămână 208 lei cât este și în prezent.
„Constănțenii au de dus o iarnă complicată, cu facturi majorate la toate utilitățile, plus gigacaloria, nu suntem de acord să se majoreze taxa pentru parcarea rezidențială. Ne vom lupta să rămână la aceeași valoare.

În plus, vom amenda proiectul de taxe și impozite pentru că nu este normal să-I supraimpozitezi pe cei care sunt extrem de afectați de lucrările din oraș. Trebuie găsite soluții pentru agenții economici care își desfășoară activitatea pe rețeaua bulevardelor și străzilor pe care se lucrează. Nu este vina lor că nu pot funcționa. Noi ne vom opune acestor majorări”, a mai explicat viceprimarul municipiului Constanța.

Vă reamintim, primarul Vergil Chițac propune consilierilor locali să aprobe supraimpozitarea spațiilor comerciale neînchiriate, dar și terenurile intravilane fără construcții cu 50%.

Este vorba despre clădirilor nerezidențiale utilizate în scop comercial (spații comerciale), amplasate în zona și la frontul mai multor străzi și bulevarde, în care nu se desfășoară activități economice, fiind neutilizate/închise pe o perioadă mai mare de 30 de zile consecutive în cursul unui an calendaristic.

Este vorba despre spații situate în Zona Peninsulară, pe strada Traian, Bulevardul Ferdinand, strada Ștefan cel Mare, Bulevardul Aurel Vlaicu, Bulevardul Alexandru Lăpușneanu, strada I.G. Duca, Bulevardul 1 Decembrie 1918, Bulevardul Tomis, dar și tronsonul cuprins între str. I.G Duca și intrarea în stațiunea Mamaia.

Se încheie primul an din acest mandat al administrației Chițac.

În loc de concluzii, viceprimarul Florin Cocargeanu trage învățăminte: „După primul an de mandat, rămânem cu nemulțumirea constănțenilor, justificată. 2021 ne-a demonstrat că dopurile în urechi nu sunt o soluție. Măcar la anul trebuie să facem lucruri care să se vadă"! 
 


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Citește și:
 
ZIUA LIVE Viceprimarul Florin Cocargeanu vorbește despre problemele constănțenilor. Este o stare de nemulțumire generală
https://www.ziuaconstanta.ro/stiri/interviu/ziua-live-viceprimarul-florin-cocargeanu-vorbeste-despre-problemele-constantenilor-este-o-stare-de-nemultumire-generala-766912.html
ZIUA LIVE. „Hainele cele noi ale împăratului" - Primar liberal, metehne pesediste!
https://www.ziuaconstanta.ro/stiri/interviu-online/ziua-live-hainele-cele-noi-ale-imparatului-primar-liberal-metehne-pesediste-766820.html
 
Interviul integral poate fi urmărit aici:

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii