Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:15 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vasile Antonescu - „Constanţa a fost mereu prezentă în vârful tenisului românesc şi chiar mondial“ (galerie foto)

ro

11 May, 2015 00:00 2692 Marime text
Tenisul urcă încet, dar sigur în preferinţele românilor, fie ei spectatori, fie practicanţi. Orientarea privirilor şi interesului către sportul alb nu poate decât să ne bucure, mai ales că oraşul nostru este foarte bine reprezentat în clasamente. Născut pe 24 martie 1990, Vasile Antonescu este produsul Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ Constanţa şi, de curând, la Bucureşti, a reuşit o importantă victorie împotriva lui Adrian Ungur, un adversar mult mai bine clasat. Am realizat împreună acest interviu după participarea protagonistului nostru la BRD Năstase Ţiriac Trophy. În cele ce urmează, vom descoperi primii lui paşi în tenis, palmaresul său şi planurile pentru viitorul apropiat.

Când şi unde ţi-ai început pregătirea sportivă în copilărie?

Am început tenisul la vârsta de patru ani, cu tatăl meu, dar am fost legitimat la LPS Constanţa (n.r. Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“), unde am lucrat cu mai mulţi antrenori.

Cum a evoluat nivelul tenisului constănţean în ultimul deceniu? 

Constanţa a fost mereu prezentă în vârful tenisului românesc şi chiar mondial, prin performanţele mai multor jucători talentaţi care au câştigat de nenumărate ori campionate locale, naţionale şi europene.

Care sunt cele mai bune performanţe ale tale până la acest moment ?

Până în momentul de faţă, am reuşit să ajung în faza finală la cinci turnee ITF Futures. Anul acesta, am reuşit să ajung în turul de calificări la turneul BRD Năstase Ţiriac Trophy. 

Ce ne poţi povesti despre aventura ta la BRD Năstase Ţiriac Trophy? 

A fost o experienţă inedită pentru mine. Am reuşit să câştig împotriva lui Adrian Ungur, cel mai bine clasat jucător. Un meci greu, în care m-am găsit condus cu un set la zero şi 4-1 la ghemuri, dar am luptat şi a meritat! Atmosfera a fost minunată şi sunt foarte fericit că am reuşit să particip la cel mai important turneu din ţară, unde, acum ceva ani, arbitram la linie şi participarea era doar un vis.

Pe ce turnee te concentrezi în 2015? Ai confirmat participarea la unul dintre următoarele concursuri din România? 

Anul acesta, mi-am propus cât mai multe turnee ITF Futures şi câteva Challenger. În vară, voi juca în ţară, unde avem 16 Futures pe timpul anotimpului cald. Urmează pentru mine turneele de la Galaţi, Bucureşti şi Bacău.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii