Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:48 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sunday Basketball Constanța, o provocare pentru timpul liber

ro

20 Feb, 2015 00:00 2871 Marime text
În urmă cu un an, lua naștere, discret, un grup de sportivi amatori. După zeci de întâlniri, Sunday Basketball Constanța numără astăzi peste 50 de persoane angrenate în fenomen. Așa cum afirmă Farah Ibram, organizatoare a competiției săptămânale, toți participanții dezvoltă prietenii având în comun dragostea pentru baschet și fair-play-ul. Despre toate acestea ne vorbeşte, în cele ce urmează, Farah Ibram.

Ce este Sunday Basketball Constanța?

Sunday Basketball Constanța este o adunare a pasionaților de baschet de orice sex și vârstă din Constanța și nu numai, ce are la bază, în primul rând, pasiunea pentru sport și îmbină într-un mod plăcut competitivitatea, fair-play-ul și prietenia. Totul este completat de City Plex Cinema Constanța care, săptămână de săptămână, le oferă câștigătorilor invitații la film gratuite, de Puls Printing Constanța, prin intermediul domnului Marius Antonescu, care este un pasionat al acestui sport și ne oferă diplome demne de niște adevărați campioni, şi nu în ultimul rând, de locul de desfăşurare, care este cel mai important, Tenis Club Idu Constanța.

De unde v-ați inspirat în fondarea acestui curent sportiv?

Ideea de început a fost doar să ne strângem un grup destul de mare pentru a practica sportul de care suntem pasionați. Apoi a luat amploare datorită persoanelor în număr foarte mare care își doresc să practice acest sport. Totul are la bază activitățile sportive la care noi am luat parte și în perioada liceului și a facultății.

Care este nivelul și numărul participanților de până acum?

Întrucât organizăm un campionat de amatori, nivelul este unul mediu, dar asta nu înseamnă că mulți dintre jucători nu au făcut și baschet de performanță. Numărul participanților oscilează, dar cei mai mulți am fost 56 de jucători, în echipe a câte patru, dar în mod constant suntem în jur de şapte-opt echipe (32 de jucători).
Ce alte activități plănuiți pe viitor?
Pe viitor dorim să organizăm un campionat cu un număr mai mare de jucători, în diferite locuri, mai ales că vine și sezonul cald şi ne putem desfășura în aer liber. Pe viitor, colegul nostru Cristian Negraia, de la PSD Artist, va crea niște diplome geniale. Deja am început să facem un mix-tape cu ajutorul lui Dan Mihai Lupescu, fotograf profesionist, și al lui Cristi Rusu, fotograf.

Cum se pot înscrie și alți pasionați ai baschetului?

Noi avem un grup și o pagină de Facebook, Sunday Basketball Constanța. Aici, orice persoană care doreşte să practice baschet poate să se înscrie fie într-o echipă gata stabilită de ea, compusă din patru membri, fie într-una formată cu ajutorul nostru. În cazul în care nu au echipă, eu și colegul meu Chivu Stefan Octavian formăm pe loc una, cu jucători care, deseori, deși nu se cunosc, sunt aduşi împreună de pasiunea pentru baschet.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii