Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:39 04 04 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interviu live Remus Negoi, președinte USR - „Modul de abordare a lucrurilor în Primăria Constanța este unul falimentar!“ (video)

ro

06 Jun, 2019 00:00 6914 Marime text
La nivelul municipiului Constanța, Alianța USR PLUS a reușit un scor foarte bun: 48.947 de voturi, adică 33,75%, la o prezență la vot de 56,33%. La nivel județean, prezența la vot a fost 51,58% iar USR PLUS a reușit să câștige la mustață scrutinul din 26 mai. Mai puțin de 100 de voturi între USR PLUS - 82.501 voturi (26,31%) și PNL - 82.402 voturi (26,28%) în județ.
 
Președintele organizației Constanța a USR, Remus Negoi, a vorbit, în cadrul unui interviu live, despre performanța repurtată pe plan local la alegerile europarlamentare, dar și despre planurile formațiunii politice. În luna iunie, în cadrul USR Constanța au loc alegeri interne, iar până la toamnă, membrii USR își vor desemna candidații pentru localele de anul viitor atât la nivelul municipiului Constanța, cât și în județ și la Consiliul Județean.
 

Liderul USR s-a declarat plăcut surprins de rezultatele obținute pe 26 mai, a mulțumit electoratului și promite că filiala va continua procesul de extindere prin înființarea de filiale și primirea de noi membri, în baza unor selecții riguroase.
 
„Ne-am așteptat la un rezultat bun pentru că am muncit foarte mult, întreaga echipă, iar procentele foarte bune și neașteptate ne obligă foarte mult. Simțim o greutate pe umeri pentru că trebuie să ne gândim ce vom face de acum încolo. Ceea ce s-a întâmplat la Constanța este dovada supremă că orice vot contează. La nivel județean am câștigat în fața PNL cu 99 de voturi”, a explicat Negoi.
 
Președintele USR Constanța a vorbit în cadrul interviului și despre anunțata moțiune de cenzură, dar și despre posibilitatea instalării unui nou guvern la Palatul Victoria. Negoi nu consideră că un premier emanat de PRO România ar fi soluția pentru România, ci, mai degrabă, pentru a se respecta votul din 2016, un nou guvern PSD-ALDE, altul decât cel condus de Viorica Dăncilă. Iar de la anul, după alegerile parlamentare la termen, PSD să rămână în opoziție, acolo unde îi este locul.
 
Întâmplător, în aceste zile se împlinesc chiar trei ani de la alegerile locale din 2016, prilej cu care l-am întrebat pe Remus Negoi ce nu-i place la actuala administrație, pe care alături de colegii săi o sancționează ori de câte ori are ocazia.
 
„Nu s-a schimbat mai nimic. În momentul acesta, noi pregătim pe lângă alegerile interne și candidații pentru alegerile locale. Lucrăm și la programul de guvernare locală și județeană, tocmai pentru ca la momentul campaniei electorale să știm cu exactitate ce avem de făcut. Pe de altă parte, din punctul nostru de vedere, lucrurile au mers din dezastru în dezastru. Și nu mă refer neapărat la modul în care administrația locală face politică publică, ci mai degrabă la infrastructura pe care o schimbă din punctul de vedere al promisiunilor de la un an la altul.
Termene care apar doar în declarațiile oficiale ale primarului, dar care nu se respectă. Oamenii pot fi înțelegători când termenul este depășit cu o lună, două, dar când vorbim de ani de zile, e vorba clar de incompetență. Trebuie schimbat în primul rând modul de abordare a lucrurilor. Modul acesta de politică „știm noi cel mai bine de făcut” este falimentar“, a spus Remus Negoi.
 
USR Constanța își va desemna candidații la alegerile locale de anul viitor în toamna acestui an. Orice membru al partidului cu drepturi depline poate deveni candidat în competițiile electorale viitoare. „Există două modalități prin care ne gândim să desemnăm candidații pentru alegerile locale. Fie să creăm o listă comună, integrală pe care să se înscrie orice coleg și din acea listă, în urma votului tuturor colegilor, a Adunării Generale a filialei locale, va ieși un clasament, iar primul clasat va fi candidatul la Primăria Constanța, în timp ce următorii clasați vor candida pentru Consiliul Local, fie vom face liste separate, pentru Primărie, respectiv Consiliul Local. Vom decide la momentul potrivit. Același scenariu va fi valabil și pentru Consiliul Județean”, a conchis Remus Negoi.
 
Președintele USR a lăsat să se înțeleagă că are balta USR pește pentru a extrage cel mai bun candidat, dar a refuzat să facă nominalizări, mai ales în contextul în care pe plan local urmează alegeri.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii