Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:47 05 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#Dobrogea143 - De la grecii din Milet la generația Millennials Interviu cu Cristian Cealera, reprezentant MINAC

ro

28 Oct, 2021 16:22 853 Marime text
  • Anul acesta, cu prilejul împlinirii a 143 de ani de la revenirea Dobrogei la patria mama, ZIUA de Constanța a inițiat și susținut proiectul Dobrogea 143 - de la grecii din Milet la generația Millennials.
  • Proiectul include actualizarea și stucturarea informațiilor despre cetățile dobrogene și are ca scop conectarea generației Millennials cu patrimoniul arheologic al Dobrogei.
  • ZIUA de Constanța pregătește volumul „Dobrogea 143 - De la grecii din Milet la generația Millennials“, având la bază informații istorice actualizate.
  • Vineri, 29 octombrie, de la ora 11.00, Cristian Cealera, reprezentant al Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, vine la ZIUA LIVE și ne povestește despre experiența sa alături de generația Millennials, dar și despre cartea la care lucrează.
 
ZIUA de Constanța, în parteneriat cu MINAC, ICEM Tulcea, Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan“, alături de Consiliul Județean Constanța, Biblioteca Județeană „I.N. Roman“ Constanța, Universitatea „Ovidius“ Constanța, Colegiul National „Mircea cel Bătrân“ și cinci tineri din generația Millennials - Adelina Cioi (absolventă Facultatea de jurnalism, București, 2018), Cezara Alexandra Trușcă (absolventă Facultatea de Stiințe Economice Administrarea Afacerilor, Constanța,2019) , Isabela Boantă (absolventă Facultatea de Litere, Constanța, 2014) , Alex Sârbu (absolvent Facultatea de Drept și Stiințe Administrative, Constanța, 2018) și Dima Nancu (elev, clasa a XI-a, Colegiul National Mircea cel Bătrân) și împreună cu partenerul de mobilitate SC Metropolitan SRL, a inițiat și susținut proiectul Dobrogea 143 - de la grecii din Milet la generația Millennials.
 
Călătoria pe meleagurile dobrogene a durat o lună, timp în care am colindat județele Constanța și Tulcea. Am vizitat cetăți aflate pe lista monumentelor istorice, puse în circuitul turistic, dar și cetățile care din anumite motive sunt greu accesibile, fie neexplorate suficient.
 
Cristian Cealera a fost „specialistul de serviciu“ aproape în fiecare obiectiv pe care l-am vizitat. Ne-a oferit povestea locului, reușind să ne capteze atenția, ba chiar să ne facă curioși să aflăm și alte date istorice.
 
Vineri, 29 octombrie, reprezentantul MINAC, cel care a fost ghidul generației Millennials, pășește în platoul de la ZIUA LIVE pentru a povesti experiența sa, dar și detalii despre volumul „Dobrogea 143 - De la grecii din Milet la generația Millennials“, care va fi lansat în biblioteca digitală ZIUA de Constanța.
 


 

Citește și:

#sărbătoreștedobrogea143

Ti-a placut articolul?

Comentarii