Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:56 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Din tainele UNPR Constanta „Fara compromisi in partid"

ro

10 May, 2010 02:17 3252 Marime text
cap_3.jpg„Au venit către noi oameni care au fost în alte partide cărora le-am spus că nu avem loc pentru ei. Vrem să construim un alt partid, cu persoane serioase, care nu sunt compromise nici politic şi nici moral", a susţinut George Lipoveanu, preşedinte interimar al organizaţiei judeţene a UNPR Constanţa

La sfârşitul săptămânii trecute, cei doi preşedinţi interimari ai Uniunii Naţionale pentru Progresul României, Eugen Voineagu şi George Lipoveanu, ne-au oferit, în exclusivitate, câteva detalii în legătură cu intenţiile pe care le au cu partidul în care s-au înscris şi pe care îl coordonează, dar şi despre alianţele pe care le-ar putea face la nivel local imediat ce îşi consolidează organizaţia.

1. Care au fost intenţiile dumneavoastră şi ale partidului la momentul când v-aţi alăturat formaţiunii?

George Lipoveanu: Partidul este o alternativă absolută la tot ceea ce există la acest moment pe scena politică. Cei din conducere s-au gândit la un partid de centru stânga care să reprezinte interesele maselor. Trebuie să schimbăm şi noi puţin peisajul politic. Nu trebuie să venim tot cu oamenii din vechea gardă. Au mai fost oameni vechi care au venit spre noi, ale căror nume vrem să le păstrăm, cărora le-am spus că nu au loc. Noi vrem să construim un alt partid, cu persoane serioase, care nu sunt compromise nici politic şi nici moral. Construcţia se face atipic, de sus în jos. În partid nu se vine decât cu recomandări. Oamenii compromişi nu au ce căuta la noi în partid.

Eugen Voineagu: De şase ani stau pe dreapta în politică. Am simţit nevoia să fac acest pas şi să intru în acest partid nou pe scena politică şi deosebit prin intenţiile pe care le are.

2. Este adevărat că vor veni cadre militare şi că de fapt va fi un partid al fostelor cadre?

George Lipoveanu: Dacă vor veni bineînţeles că îi vom primi. Cât despre domnul Zaheu (n.r. Aurelian Zaheu, cel care face parte din conducerea centrală), a venit la o discuţie cu noi, a fost foarte deschis. Chiar el mi-a spus că la centru, în conducerea Consiliului Naţional, sunt foarte mulţi colegi de-ai lui specialişti. În spatele oamenilor care sunt daţi pe sticlă am văzut foarte mulţi specialişti.

interviu_unpr.jpg3. Vedeţi vreo alianţă în plan local cu vreun partid în viitorul apropiat?

Eugen Voineagu: Cu PSD nu poţi să faci alianţă, în rest se poate face cu oricine. PSD-ul are drumul lui, nu poate intra alături de noi. Vreau să spun că noi mergem pe drumul nostru, undeva în partea stângă, mai spre centru.

4. Vă pregătiţi deja pentru 2012 să aveţi candidaţi la primării?

Eugen Voineagu: Un partid care se respectă se află mereu în campanie. Bineînţeles că ne pregătim oamenii, am început cu primăria din Adamclisi.

Baza partidului va fi la Constanţa, dar dat fiind că majoritatea celor din UNPR vin din partea de sud a judeţului asta înseamnă că avem acoperită şi acea zonă.

5. După lansare a fost un aflux de membri?

Eugen Voineagu: Ne caută oamenii, dar nu au venit unii speciali din diferite partide politice, suntem încă la început, dar ne vom pune pe picioare, sperăm ca până la sfârşitul lunii să terminăm chestiunile organizatorice legate de sediu şi conducere.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fost PLD-ist 10 May, 2010 10:38 Cata vrajeala si PLD lu Stolojan -sa dorit la fel si uite unde a ajuns.