Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:19 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Cel mai bun plan de viitor este dorința de a evolua permanent“

ro

25 Oct, 2014 00:00 5950 Marime text
Pasiunea şi profesionalismul cu care îşi desfăşoară meseria de fotograf l-au propulsat pe Iulian Verişan în elita branşei. De mai bine de zece ani, caută să îmbine perfecţiunea cu arta în redarea celor mai fine detalii. Mulţi dintre constănţeni l-au solicitat pentru toate tipurile de sesiuni foto, iar rezultatele, fiind deosebite, au fost promovate şi apreciate chiar şi la cele mai înalte standarde pe toate căile media.

Cum a ieşit la iveală afinitatea ta pentru această artă?

A fost întotdeauna ceva ce mi-a plăcut. Și eram bun la asta. Mi-a surâs tot timpul ideea de a surprinde un moment pentru a-l putea revedea ulterior oricând vreau. Niciodată nu am plănuit o carieră în fotografie. Eram student la UMC. Dar dacă deții un aparat foto mai bun, șansele sunt foarte mari ca un membru al familiei sau un apropiat să te roage să îi faci niște fotografii. După care un prieten te roagă să participi la el la nuntă în calitate de fotograf, și tot așa. Albumele foto circulă, oamenii se interesează și, încet, mi-am creat un grup de clienți. Zece ani mai târziu, iată-mă făcând asta ca o meserie și povestind despre începuturi.

Ce tipuri de servicii foto poţi presta pentru cei interesaţi?

Serviciile profesionale de fotografie pe care le ofer sunt variate, de la fotografie-portret, fotografie comercială, fotografie de eveniment la fotografia fashion.

Care sunt satisfacţiile şi dificultăţile pe care le întâlneşti în meseria ta?


Fotografia este o profesie care asigură multă satisfacție, atât din punct de vedere creativ, cât și profesional. Am în prezent posibilitatea să îmi câștig existenţa făcând ceea ce îmi place, cunoscând în tot acest proces un număr foarte mare de oameni interesanți. Prin fiecare proiect realizat, încerc să spun o poveste. Sigur, este foarte solicitant, munca nu este deloc una ușoară (așa cum poate părea), însă, în final, satisfacția vine întotdeauna din reacția clientului la vederea produsului.

Cu ce proiecte si premii te mândreşti până în prezent?

Chiar în momentul de față, îmi pregătesc participarea la Târgul Expozițional de Nuntă din Dubai. Cum mi se întâmplă și în prezent în privința proiectelor mai vechi, aș vrea ca, în câțiva ani, să mă pot uita la fotografiile din 2014 și să pot spune: „Asta era tot ceea ce puteam atunci?“

Care sunt planurile tale cu care speri să te evidenţiezi în viitor?

Nu obișnuiesc să îmi fac planuri propriu-zise în privința fotografiei. Cred că cel mai bun plan de viitor este dorința de a evolua permanent.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii