Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:16 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Am spus atunci E bine ca pleaca din CSAT!"

ro

20 Nov, 2009 00:34 1992 Marime text
cap2.jpgTraian Băsescu a avut şi o reacţie legată de vizita neoficială a lui Mircea Geoană la Moscova, din aprilie 2009. „Nu putea să facă propria lui politică, dacă se ducea cinstit la Moscova, nu poţi să fii vicepreşedinte CSAT şi să pleci la întâlniri organizate de nu ştiu ce oameni la Moscova, fără ca măcar să îl informezi pe preşedintele CSAT-ului", este de părere preşedintele Băsescu.

Radu Moraru: Am văzut pe HotNews, şi HotNews pentru mine e un reper în presa românească, că ar fi fost plecat...

Traian Băsescu: Unul din reperele care au rămas.

Radu Moraru: Că Mircea Geoană ar fi fost plecat din ţară la Moscova. Sigur au fost şi nişte speculaţii date apoi de alţi oameni politici pe piaţă, mă refer aici la Crin Antonescu, că ar fi primit un sprijin economic. Au spus-o şi alţii, dar nu... Ştirea e că a fost la Moscova. Aveaţi informaţia asta ca şef al CSAT? Trebuia sau nu era obligatoriu, dacă e o vizită privată?

Traian Băsescu: Nu pot decât să vă confirm că a fost la Moscova. O să-i răspund mâine, poimâine domnului Crin Antonescu, pentru că mi-a trimis o scrisoare. Dar ca să aveţi imaginea - pentru că nu vreau să discut mai mult - aduceţi-vă aminte că, după luna aprilie, într-o împrejurare, am spus „e bine că pleacă din CSAT". Căutaţi în declaraţiile mele de presă şi veţi...

Radu Moraru: Mi-e şi frică să spun, că eu ştiu când aţi spus, dar deja, mai verific, să nu...

traian_basescu_07.jpgTraian Băsescu: Da. Deci există această declaraţie şi aveam în vedere exact acest lucru, că nu poţi să fii vicepreşedinte CSAT şi să pleci la întâlniri organizate de nu ştiu ce oameni la Moscova, fără ca măcar să îl informezi pe preşedintele CSAT-ului. Am auzit că domnul Diaconescu a spus astăzi, public, o minciună: că a informat toate organele abilitate. Nu ştiu pe cine o fi informat, dar pe preşedintele României trebuia să îl informeze. Dacă preşedintele Senatului nu a făcut-o, trebuia să îl informeze că pregăteşte un dosar. În primul rând, trebuia să contribui la ce are de spus Mircea Geoană acolo, pentru că nu putea să facă propria lui politică, dacă se ducea cinstit la Moscova. Şi trebuia să stabilim nişte repere, fie că era vorba de repere energetice, de repere de politică de vecinătate, de repere de siguranţă, securitate la Marea Neagră, de repere de relaţii cu ţările din Asia Centrală. Trebuia să le discutăm înainte de a pleca, pentru ca numărul 1 şi...

Radu Moraru: Dar dumneavoastră le discutaţi şi unul fiind în CSAT, atunci când plecaţi şi discutaţi anumite lucruri, sau vă întâlniţi cu...?

Traian Băsescu: Nu întotdeauna, dar probleme majore de politică externă, liniile de politică externă se stabilesc în CSAT şi pe urmă toată lumea le urmează. Dar, spre exemplu, cu ministrul de Interne, cu orice ministru care pleacă - fie că e ministrul Industriilor - să zicem la Moscova... când a plecat ministrul Industriilor la Moscova ne-am corelat punctele de vedere pe toată problematica energetică.

Radu Moraru: A spus că a fost o vizită privată cine a informat... Vizită privată poate să fie, nu ştiu, s-a dus să discute despre fotbal.

Traian Băsescu: Şi eu cred la fel, cred că s-a dus la băi, la Moscova.

Radu Moraru: Bună poanta. Nu, eu nu cred. E cam frig de băi.

{mos_ri:Traian Basescu}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii