Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:23 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interviu Online cu Tit Liviu Brăiloiu, fost prefect al judeţului Constanţa s-a terminat Tema a fost „De ce trebuie să plece Nicuşor Constantinescu de la conducerea Consiliului Judeţean Constanţa?"

ro

06 Apr, 2012 00:00 9018 Marime text

1.jpg„Deşi mai am la dispoziţie aproape o lună de zile să mă gândesc, vreau să intru în competiţia pentru Consiliul Judeţean. Am purtat discuţii cu mai mult formaţiuni politice şi nu fac un secret din asta, însă cel mai probabil voi candida independent şi evident m-ar ajuta să am şi susţinere politică din partea partidelor, altele decât cele care formează Uniunea Social-liberală", susţine fostul prefect al judeţului Constanţa, Tit-Liviu Brăiloiu. „Eu vreau să ajut la schimbare dar la rândul meu am nevoie de sprijin. Îl aştept din partea tuturor celor cărora vor ca judeţul Constanţa să mai însemne şi altceva deloc afaceri cu eoliene şi cu bălţi"... mai multe despre adevărata faţă a judeţului, vineri de la ora 10.00 în direct pe www.ziuaconstanta.ro împreuna cu invitatul ediţiei, Tit Liviu Brăiloiu.

Realizator: Lavinia Siclitaru

Aşteptăm întrebările dumneavoastră prin formularul de comentarii de la sfârşitul articolului sau la adresa interviu@ziuact.ro.

Nota redacţiei: Pentru a păstra coerenţa şi relevanţa discuţiei, nu vom valida comentariile care nu se referă la temele anunţate, care nu conţin întrebări sau care constau în atacuri la persoană.

Intrebarile redactiei:

2_.jpg1. Domnule Brăiloiu, ce anume va determina sa luati in calcul candidatura la functia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa?

 Liviu Brailoiu:  Vreau sa deschid judetul catre noi investitori si sa stabilim alta relatie cu Executivul Romaniei. Constanta trebuie sa iasa din opozitie fata de Guvernul Romaniei.

2. De ce are nevoie judeţul pentru a redeveni un punct de atracţie în sud-estul ţării?

Liviu Brailoiu: De investitii, de deschidere catre investitii.

3. Aţi afirmat că daca veţi candida o sa vă faceţi campanie pe stradă, stând de vorbă cu oamenii.  Sunt şi oameni care nu se lasă convinşi pe stradă. Cum îi veţi convinge pe aceştia?

Liviu Brailoiu: Cu media, cu panouri, seara la club. Am deja experienta unei campanii pentru parlamentare de care m-am achitat cu brio.

4. Cu ce aţi fi dumneavoastră mai bun ca preşedinte de judeţ  faţă de Nicuşor Constantinescu, şi ceilalţi care au fost sau care vor să fie?

Liviu Brailoiu: Eu nu candidez impotriva lui Nicusor Constantinescu. Consider ca experienta si ideile pe care le am ma legitimeaza. Nu-mi depun candidatura impotriva nimanui.

5. Spuneti ca va ganditi foarte serios sa intrati in competitie ca independent, eventual sustinut de mai multe forte politice. De ce ati renuntat la politica? Prin cate partide ati trecut?

Liviu Brailoiu: Au existat speculatii ca as fi fost membru PC, dar nu am fost. Au fost simple zvonuri. Am fost doar membru PSD. In momentul in care am fost numit prefect al judetului Constanta, conform legii mi-am dat demisia din PSD iar ulterior, dupa demisia din functia de prefect nu am mai facut parte din nicio formatiune politica.

6. Ce partide, ce oameni, ce grupuri de interese v-au curtat pentru această candidatură? Sunteţi deschis negocierilor electorale?

Liviu Brailoiu: Toate celalalte de pe scena politica, oameni de afaceri care vor sa aiba un alt mediu de afaceri. Nu voi fi insa candidatul PDL pentru Consiliul Judetean.

7. Care vor fi mesajele dumneavoastră de campanie? Pe ce veţi miza cel mai mult?


Liviu Brailoiu:  Avand in vedere ca politicienii si partidele au dezamagit in ultimul timp voi merge pe ideea de independent.

8 În ce relaţii sunteţi cu ceilalţi poterntialii candidaţi?

Liviu Brailoiu: Ii cunosc, am auzit de ei. Atat cu Claudiu Palaz cat si cu Nicusor Constantinescu am avut o perioada in care am lucrat impreuna.

9. Pe ce categorii sociale vă bazaţi pentru vot: săraci, interlopi, intelectuali?

Liviu Brailoiu: intelectuali, mediul de afaceri si tineret.

10. Credeţi în independenţa aleşilor locali? Sunteţi un om de dreapta sau de stânga? Construcţia dumneavoastră profesională, etic, spre ce partid v-ar orienta?


Liviu Brailoiu: Cred ca in independenta alesilor locali. Sunt un om de centru-dreapta.

11. Vă veţi încheia campania electorală ca independent sau luaţi în calcul şi acceptarea unei susţineri politice ulterioare?

Liviu Brailoiu: am obtinut deja sprijinul partidelor politice altele decat USL. Voi ramane independent daca voi deveni presedinte al CJ.

12. Spuneati ca ati putea avea sustinere chiar si dintr-o anumita parte a USL. La cine va referiti, ar putea fi fratele dvs, primar la Eforie si alti cativa primari…

Liviu Brailoiu:  Avand in vedere contradictiile si intelegere din USL Constanta, am reusit sa obtin sa obtin si sprijinul unei parti din USL.

13. Cu ce fonduri va veti sustine campania electorala? Banii vor proveni din contul personal al miliardarului Tit-Liviu Brailoiu?


Liviu Brailoiu: Din fonduri proprii, conform legilor electorale.

14. De ce despre judetul Constanta se vorbeste numai in termeni negativi?

Liviu Brailoiu: Daca vorbim politic, e clar ca judetul Constanta este in opozitie, economic  - judet inchistat.

15. In ce consta programul dvs. Sa facem o scurta analiza. Care sunt problemele judetului, cum le rezolvati? Scurt si la obiect.

Liviu Brailoiu: Maxim de investii pentru judetul Constanta, atragerea de fonduri europene.

16. Care sunt proiectele judeţului vizibile dupa patru ani de mandat PSD?

Liviu Brailoiu: Eu personal ca cetatean nu am perceput nimic bun.

17. La Consiliul Judeţean „borcanul cu miere este plin şi tentaţia mare", acesta sa fie motivul candidaturii dvs?

Liviu Brailoiu: Categoric, clar si raspicat nu voi da contracte preferentiale din banii publici. Nu mi-am luat si nu am dat niciun leu niciodata. Nu am dat bani sa fiu prefect.

18. Sunt voci care susţin ca n-ar fi tocmai exclus sa fiti inteles cu actualul şef al CJ iar candidatura dvs sa fie doar un iepure scos din manusa unui iluzionist?


Liviu Brailoiu: In nici caz pentru ca judecand dupa sondajele pe care le are este exclus sa faca vreun joc cu mine.

19. Cand va veti anunta public canditura?

Liviu Brailoiu: Pana la sfarsitul lunii.

20. Va mai intereseaza functia de prefect?

Liviu Brailoiu: Niciodata nu mi-am problema pana acum. Puteam s-o fac din 2010 daca vroiam sa fiu la Prefectura.

21. Care-i povestea cu serviciile si societatile secrete?

Liviu Brailoiu: Intrebati-l pe Nicusor Constantinescu, ca el a aruncat pe piata chestia asta.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii