Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:08 04 04 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un bloc de 7 etaje se va ridica în cartierul Viile Noi. Cum va arăta imobilul

ro

09 Jan, 2017 00:00 2646 Marime text
Oamenii de afaceri constănțeni au văzut potențialul economic al pieței imobiliare din Constanța și fac investiții pe fiecare petic de pământ pe care îl dețin. Recent, un investitor din Constanța depus la Agenția pentru Protecția Mediului un memoriu pentru a obține acordul de mediu la investiția pe care o are în plan în municipiul Constanța.

Dezvoltarea economică a orașului Constanța și creșterea continuă a cererii de spații locative și pentru birouri determină în prezent o expansiune a construcției de clădiri de apartamente și birouri, spații comerciale și de recreere. Pe suprafața terenului studiat, situat în zona de vest a Constanței, pe strada Gh. Marinescu, nr 56D în cartierul Viile Noi, conform planului de încadrare în zonă, beneficiarul dorește construirea unui imobil având un regim de înălțime S+P+7E, cu funcțiunea de locuințe colective. Funcțiunile predominante ale zonei sunt cele de locuire și comerț - servicii. În vecinătatea ampasamentului există imobile cu regim similar de înălțime având funcțiunea de locuințe colective, dar și imobile cu nivel redus și mediu de înălțime, având funcțiunea de locuințe unifamiliale.
 
Beneficiarul lucrărilor, Bogdan Constantin Budeanu, dorește să realizeze proiectul ”Construire imobil locuințe S+P+7Etaje și imprejmuire teren” pe terenul pe care îl deține, în suprafață de 691 mp, conform Contractului de vânzare – cumpărare nr. 979/30.03.2016. Conform certificatului de urbanism nr. 2190/26.08.2016 emis de Primăria Constanța, terenul este încadrat la categoria de folosință Curți – construcții, iar destinația stabilită prin planurile de urbanism și amenajare a teritoriului aprobate este de locuințe colective.
 
Terenul se învecinează la nord-est cu proprietăți private, la sud-vest cu str. Gh. Marinescu, la sud-est cu proprietate privată nr. cadastral 243.362 și la nord-vest cu domeniul public al Municipiului Constanța. Accesul în zonă se realizează pe strada Vârful cu Dor și str. Gh. Marinescu. Conform proiectului, pe acest teren, beneficiarul dorește să construiască un imobil cu regimul S+P+7E, cu destinația de locuințe colective cu parcaje auto la subsol și parter.
 
Suprafața construită propusă este de 324,61 mp, iar suprafața desfășurată propusă este de 2768,31 mp, procentul de ocupare al terenului fiind de 46,97%, iar coeficientul de utilizare este de 4. Clădirea va găzdui un număr de 28 de apartamente, cu câte 4 apartamente pe etaj, cu spații comune la subsol și parter (parcaje, stație hidrofor, lift și accese).
 
Potrivit proiectului, la nivelul subsolului vor fi amenajate 16 locuri de parcare cu suprafața de 360,51 mp, la parter se vor amenaja 12 locuri de parcare cu suprafața de 328,85mp, iar apartamentele vor avea suprafețe între 44,10 mp și 84,48 mp, dar și garsoniere de 29,94 mp.
 
Potrivit Registrului Comerțului, Bogdan Constantin Budeanu este asociat în numeroase firme din județul Constanța: Total Business Partner SRL- Tuzla, Brilliant Rental SRL- Cumpăna, Concept Rental SRL -Cumpăna, Dinamic Rental SRL- Eforie Nord, Eficient Rental SRL – Techirghiol, Royal Business By Bbc – Eforie Sud, Super Vision 2015 – Cumpăna, Top Rental SRL – Eforie Sud și Life Style Cafe SRL – Valu lui Traian și Budeanu Bogdan Constantin Întreprindere Individuală Agigea – ambele radiate.
 
Citește și:
 
Certificat de urbanism, emis de Primăria Constanţa pentru un bloc de şapte etaje. Adresa investiţiei – enigmă

Ti-a placut articolul?

Comentarii