Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:04 13 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pot începe lucrările de extindere a magazinului Metro din Constanța! A fost eliberată autorizația de construire

ro

25 Jun, 2024 10:35 516 Marime text
Primăria Constanța a eliberat o autorizație de construire pentru Metro Cash & Carry Romania SRL, care va extinde un magazin din Constanța.

Prin AC 578 din data de 21 iunie 2024, se dorește extinderea complexului comercial Metro Constanța 1, de pe bulevardul Aurel Vlaicu nr. 237.

Mediul a decis că nu trebuie efectuată procedura de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul: „EXTINDERE COMPLEX COMERCIAL METRO CONSTANTA 1”,   propus a fi amplasat in municipiul Constanta, b-dul Aurel Vlaicu, nr. 237, judetul Constanta.
 
 Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului Constanta din Constanta, str. Unirii nr. 23, în zilele de luni - joi, între orele 8-16.30, vineri, intre orele 8-14, precum şi la următoarea adresă de internet http://apmct.anpm.ro.

Primăria Constanța a eliberat, în vara anului 2023, un certificat de urbanism pentru Metro Cash & Carry Romania SRL, care dorește să extindă unul dintre magazinele pe care le deține la Constanța. Prin CU 2121 din data de 28 iulie 2023, Metro Cash&Carry Romania SRL, prin Marius Veltulea dorește extinderea complexului comercial Metro Constanța 1, situat pe bulevardul Aurel Vlaicu nr. 237, din municipiu. Documentația este valabilă 12 luni. Pentru obiectivul de demolare a fost emis Certificatul de Urbanism nr 3116 din 22.11.2023.
 
Obiectul proiectului îl constituie realizarea unei extinderi a magazinului Metro Constanta1, extindere ce va avea funcțiunea de spațiu vânzare, recepție marfă, depozitare, birou, anexe tehnice. Terenul aferent obiectivului este situat în intravilanul orașului Constanța, B-dul Aurel Vlaicu, nr. 237, Jud. Constanța.
 
Terenul este proprietate S.C. Metro Cash&Carry Romania S.R.L., conform Contractului de vânzare - cumpărare cu încheiere de autentificare nr. 3404 din data de 20.11.1998.
 
Tema de proiectare cuprinde:

- extinderea zonei comerciale (sala de vânzare)
- crearea unui depozit ambiental pentru mărfuri generale
- crearea unui depozit de frig 0-2grade pentru produse proaspete
- congelator -22/20 grade
- crearea unei zone de recepție/livrare cu temperatură 8-10grade, care va alimenta depozitul nou creat de produse proaspete; zona de recepție/livrare va fi dotată cu porți de andocare pentru tiruri, în număr de 6
- acomodarea unor noi spații tehnice, vestiare și de birou gestiune marfa în interiorul volumului noii recepții/livrare marfă
- realizarea unei construcții noi pentru camera tehnică necesară instalației de frig și pentru tabloul electric general pentru extindere; pe terasa construcției camera tehnică se vor amplasa chillerele noi.
- realizarea unor anexe pentru depozitare deșeuri și ambalaje.
- amplasarea unor containere de colectare ambalaje reciclabile în parcarea complexului comercial.
 
Generat de funcționalul și constructivul temei de proiectare se vor efectua următoarele:

- corpul existent C1, parter și etaj parțial, se va extinde către Vest cu demolarea parțială a porțiunii din față cu etaj, pentru a crea o noua structură rectangulară, regulată din beton prefabricat; pe zona de extindere nu este necesar și nu se va realiza etaj parțial, iar scara de personal se va reloca în zona de etaj.

- rezervorul de incendiu existent, semiîngropat, se va dezafecta și demola, dupa realizarea unui nou rezervor de incendiu, cu o capacitate mai mare, adecvat noii fucțiuni de depozitare; dezafectarea se va realiza deoarece noua curte de aprovizionare se suprapune cu zona în care acest rezervor vechi este ampasat; pentru asigurarea continuității protecției la incendiu dezafectarea rezervorului vechi se va face după punerea în funcțiune a rezervorului de incendiu și stației de pompe noi.
 
Suprafața extinderii va fi de 3.375,00 mp. Valoarea investiției este de 13.500.000 RON exclusiv TVA. Perioada de implementare este de 6 luni – de la 15.03.2024 pana la 15.09.2024.
 

Despre Metro Cash & Carry RomaniaPotrivit termene.ro, compania are sediul în București, pe bulevardul Theodor Pallady nr. 51 N, sectorul 3. Anul înființării este 1996, iar obiectul de activitate este „comerț cu ridicata nespecializat de produse alimentare, băuturi și tutun”.
 

Potrivit platformei citate, Metro Cash & Carry Romania SRL este controlată de persoanele juridice Metro Cash & Carry International Holding B.V. (cu sediul în Țările de Jos) și Metro A.G. (cu sediul în Germania). Asociatul din Țările de Jos deține 75% din firmă, iar Metro A.G. deține 25%.

Ca administratori figurează: Laurențiu - Adrian Ariciu, Jean Cyrille Cautain (cetățean francez), Camelia Oprea, Philippe Maurice Raphael Cezaes (cetățean francez), Irinel Popescu și Rodica Papcea.
 

Laurențiu - Adrian Ariciu este administrator și pentru Metro Convenience Romania SRL. Camelia Oprea figurează cu această funcție în Metro Convenience Romania SRL. De asemenea, Irinel Popescu este administrator în Jacks Burger SRL și Metro Convenience Romania SRL.

 
În anul 2022, firma a înregistrat o cifră de afaceri egală cu 9.333.600.126 de lei, un profit egal cu 38.054.543 de lei și un număr mediu de 3.627 de angajați.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 


Citește și:

Magazinul Metro din Constanța se va extinde
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii