Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:18 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patronul magazinului de mobilă Ruana se apucă de construit în Lumina (document)

ro

13 Mar, 2018 00:00 5973 Marime text
Nicolae Cristian Nicola, patronul magazinului de mobilă Ruana, vrea să construiască un bloc în comuna Lumina. Imobilul va avea locuinţe colective şi spaţiu comercial la parter şi va fi situat pe şoseaua Tulcei nr. 105.
 
Astfel, investitorul a solicitat de acord de mediu de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa pentru proiectul „Construire locuinţe colective P+3e şi spaţiu comercial parter“. Imobilul, compus din teren şi construcţie, este situat în intravilan, fiind proprietate privată a lui Nicu Marcu. Funcţiunea dominantă conform Regulamentului de Urbanism aferent Planului Urbanistic General al localităţii Lumina este de: servicii, activităţi nenocive, depozitare, locuire colectivă.
 
Terenul are destinaţia de curţi-construcţii, având o suprafaţă de 17.010.34 mp din măsurători şi suprafaţa construită/desfăşurată de 976,07 mp. Vecinătăţile terenului sunt: la est - zonă de protecţie şi şoseaua Tulcei; la vest - teren arabil; la sud - proprietate Primăria Lumina lot 4; la nord - Primăria Lumina lot 6.
 
Nicola, în calitate de reprezentant al SC Ruana SRL, a obţinut, în anul 2016, acordul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa de a-şi concretiza intenţiile privind elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal - „Construire locuinţe“, propus a fi amplasat în comuna Lumina, pe şoseaua Tulcei nr. 105.
 

Contracte cu autorităţi publice

 
Potrivit licitatiapublica.ro, firma şi-a adjudecat în anul 2013 un contract în valoare de 142.086 de lei cu Sanatoriul Techirghiol, pentru „furnizare mobilier destinat spaţiilor de cazare şi cabinetelor medicale/tratament din Pavilion A Complex Balnear“. În anul 2009 însă, firma şi-a adjudecat două contracte cu CJC, pentru furnizarea de mobilier pentru Pavilionul Expoziţional Constanţa, unul în valoare de 253.891 de lei şi altul de 1.080.000 de lei - pentru furnizare scaune şi mese necesare organizării de evenimente, conferinţe de amploare, târguri şi expoziţii în cadrul noului obiectiv - Pavilion Expoziţional Constanţa. Aceeaşi firmă a câştigat, tot în 2009, 124.900 de lei de la Primăria Lumina, pentru furnizarea de mobilier necesar Căminului Cultural Lumina şi de mobilier şcolar.
 

Ruana SRL, în datele Registrului Comerţului

 
Societatea a fost înfiinţată în anul 1991 şi are sediul social în comuna Lumina. Capitalul social subscris, de 410 lei, integral vărsat, este compus din 41 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 10 lei. Nicolae Cristian Nicola este asociat unic şi administrator al firmei, care se ocupă de fabricarea de mobilă pentru birouri şi magazine.
 
Printre activităţile secundare se numără: cultivarea orezului; cultivarea legumelor şi a pepenilor, a rădăcinoaselor şi a tuberculilor; cultivarea tutunului; cultivarea plantelor pentru fibre textile; cultivarea altor plante din culturi nepermanente; cultivarea strugurilor; cultivarea altor plante permanente; colectarea produselor forestiere nelemnoase din flora spontană; activităţi de servicii anexe silviculturii; pescuitul maritim; pescuitul în ape dulci; fabricarea maşinilor şi a echipamentelor de birou (exclusiv fabricarea calculatoarelor şi a echipamentelor periferice); fabricarea altor piese şi accesorii pentru autovehicule şi pentru motoare de autovehicule; construcţia de nave şi structuri plutitoare; fabricarea materialului rulant; comerţ cu ridicata de piese şi accesorii pentru autovehicule; comerţ cu amănuntul de piese şi accesorii pentru autovehicule; intermedieri în comerţul cu materii prime agricole, animale vii, materii prime textile şi cu semifabricate; comerţ cu ridicata al ceasurilor şi bijuteriilor; comerţ cu ridicata al altor bunuri de uz gospodăresc; comerţ cu ridicata al materialului lemnos şi al materialelor de construcţii şi echipamentelor sanitare; comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun; comerţ cu amănuntul al covoarelor, al carpetelor, al tapetelor şi al altor acoperitoare de podea, în magazine specializate; comerţ cu amănuntul al mobilei, al articolelor de iluminat şi al articolelor de uz casnic n.c.a., în magazine specializate; comerţ cu amănuntul al bunurilor de ocazie vândute prin magazine; transporturi rutiere de mărfuri; servicii de mutare; activităţi de servicii anexe pentru transporturi terestre; restaurante; alte servicii de rezervare şi asistenţă turistică; activităţi suport pentru interpretare artistică (spectacole); repararea mobilei şi a furniturilor casnice.
 
 
Ruana SRL are următoarele puncte de lucru: comuna Lumina, strada Năvodari nr. 65, comuna Lumina, șoseaua Tulcei nr. 105; municipiul Constanţa, șoseaua Mangaliei, intersectie cu bd. Aurel Vlaicu, Km. 4-5, standul nr. 8F.
 
În anul fiscal 2014, societatea a avut 20 de salariaţi, o cifră de afaceri de 2.122.652 de lei şi un profit de zero lei. De asemenea, în anul fiscal 2015, Ruana SRL a avut 15 salariaţi, o cifră de afaceri de 1.671.387 de lei și un profit de zero lei. Situaţia financiară pe anul 2016 arată astfel: 12 salariaţi, cifră de afaceri de 1.455.357 de lei şi profit de zero lei.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta memoriul proiectului depus la APM Constanţa de Ruana SRL.
 
Citeşte şi:
 
Patronul magazinului Ruana continuă investiţiile! Vrea să ridice un bloc de zece etaje în zona Spitalului CFR
 
„Se va ajunge în instanţă!“ Constănţenii spun NU blocului de opt etaje pe care patronul de la Ruana îl vrea pe Aurel Vlaicu (galerie foto)

Dezbatere publică pentru PUZ-ul iniţiat de patronul magazinului de mobilă Ruana

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii