Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:25 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mediul și-a dat acordul pentru imobilul de 6 etaje pe care Disan Expert îl va edifica la Constanța

ro

10 Feb, 2023 00:00 1330 Marime text
  • Imobilul de 6 etaje va avea funcțiunea de locuințe de serviciu
 
Agentia pentru Protectia Mediului Constanta  anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare pentru investiția realizată de Disan Expert SRL, la Constanța.
 
Mediul a decis că nu trebuie efectuată evaluarea impactului asupra mediului, pentru proiectul: „Construire locuințe de serviciu P+6E și spații comerciale – en-gros la parter”, propus a fi amplasat în mun. Constanța, str. nespecificată, parcela A592/88,  jud. Constanța.Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului Constanta din Constanta, str. Unirii nr. 23, în zilele de luni - joi, între orele 8-16.30, vineri, intre orele 8-14, precum şi la următoarea adresă de internet http://apmct.anpm.ro.
   
Comentariile/Observaţiile/Propunerile publicului interesat se pot înainta până pe 15.02.2023.
 
Reamintim că, acum 2 ani, Primăria Constanța a eliberat un Certificat de Urbanism pentru socieatea Disan Expert SRL, la data de 13 septembrie 2021.
 
Firma constănțeană, prin CU 2763 din data menționată, dorește să investească în municipiul Constanța, pe parcela A592/88. „Investiție realizată prin etape: Etapa I – construire locuințe de serviciu P+6E și spații comerciale -en gros la parter, etapa II -hală-parter+supantă depozitare, logistică și birou pentru activități în domeniul construcțiilor amenajare incintă, organizare de șantier”. Documentul este valabil 24 de luni.
 
Totodată, mai recent, prin CU 2476 din data de 17 octombrie 2022, Disan Expert SRL prin Sîmboteanu Victor dorește elaborarea unui Plan Urbanistic de Detaliu, pentru terenul situat pe bulevardul Aurel Vlaicu, sola 58, Parceala A592/88 din Constanța. Documentul are o valabilitate de 12 luni.
 

Divizarea din 2021

 
Amintim că la începutul anului, menționam divizarea societății constănțene Disan Expert SRL, care mergea în linie dreaptă. Pe rolul Tribunalului Constanța a fost înregistrat dosarul 1072/118/2022, în data de 17 februarie 2022.
 
Părți în proces sunt Disan Expert SRL și Disan Antrepriză și Construcții SRL – petenți, cât și Oficiul Registrului Comerțului în calitate de intimat, iar obiectul este reprezentat de fuziune/divizare. Mai precis, este următorul pas care trebuie întreprins de către părți pentru înregistrarea divizării, conform planului de divizare deja publicat în Monitorul Oficial al României. De precizat este că pe data de 18 octombrie 2021 s-a aprobat divizarea parțială a societății prin intermediul operațiunilor juridice de divizare, prin desprinderea și prin transmiterea unei părți din patrimoniu către o societate beneficiară existentă.
 
În decembrie 2021, proiectul a fost publicat în Monitorul Oficial al României. Disan Expert SRL, cu sediul pe strada Enăchiță Văcărescu, Constanța, este societatea care se divizează. Capitalul social este de 200 de lei, cu un număr de 20 de părți sociale, iar administratori sunt Victor Sîmboteanu și Constantin Berdilă. Societatea beneficiară este Disan Antrepriză și Construcții SRL, cu sediul social pe strada Ciprian Porumbescu din Constanța, cu un capital social de 200 de lei, cu aceiași administratori. Divizarea se face prin desprinderea unei părți sociale din patrimoniul Disan Expert SRL, fără ca această să își înceteze activitatea, către Disan Antrepriză și Construcții SRL, având aceiași asociați, acelați obiect de activitate, fiind o măsură de natură organizatorică. În acest fel, se vor separa patrimonial și spațial.

 

Despre Disan Expert SRL


 
Societatea a fost înființată în anul 2003 și are sediul social în municipiul Constanța, pe strada Enachiță Văcărescu. Asociați în firmă sunt Constantin Berdilă și Victor Sîmboteanu. Cei doi au și calitatea de administrator ai societății.
 
În anul 2020, firma a avut 187 de salariați, la o cifră de afaceri de 46.823.144 lei, cu un profit de 6.619.364 lei. În anul 2021, firma a raportat 148 de salariați, o cifră de afaceri de 30.065.413 lei și un profit de 1.020.038 lei.
 
Compania Disan Expert SRL a încheiat 17 contracte de achiziții publice in valoare totală de 3.647.498,59 lei.  De precizat este faptul că mai bine de jumătate din contractele menționate sunt cu Palatul Copiilor Constanța.
 
În anul 2021, societeatea a încheiat cinci contracte cu RAEDPP Constanța, toate cumpărări directe, fiind vorba de aproximativ 150.000 lei.
 
Constantin Berdilă mai este asociat și administrator la CT VMA Construcții SRL, la Primavera Campus SRL, la Navis Max SRL, la Disan Antrepriza și Construcții SRL și la Berdilă Constantin PFA. Victor Sîmboteanu mai este asociat și administrator la ARV Construcții Dezvoltare SRL, la Disan Antrepriza și Construcții SRL și la Sîmboteanu Victor PFA.
 

Contracte importante

 

Printre contracte, amintim unul important.  SC Disan Expert SRL a bătut palma cu Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa (CN APMC) pentru modernizarea clădirii post control Poarta 1, în anul 2017. Valoarea contractului atribuit este de 2.354.500,35 de lei.
 
Obiectul contractului constă în execuţia lucrărilor ce au ca scop „Modernizare clădire post control Poarta 1“, conform proiectului tehnic. Lucrările de execuţie vizează „modernizarea clădirii şi a totemului post control Poarta 1 - arhitectură, rezistenţă, instalaţii“, precum şi „drum Poarta 1 - Gara maritimă şi fluidizarea traficului rutier şi pietonal pe zona de acces din interiorul incintei portuare“.
 
Totodată, amintim că în 2019, societatea Cambela Prod SRL ridică pe șoseaua Mangaliei nr. 59A din municipiul Constanța un bloc de zece etaje, potrivit certificatului de urbanism nr. 2323 emis în 2018 de municipalitate. Conform panoului informativ de la locul șantierului, constructorul angajat de beneficiarul investiției este societatea SC Disan Expert SRL.
 
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și

Disan Expert SRL va elabora un PUD pentru o viitoare investiție la Constanța

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii