Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:04 18 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce se construiește Disan Expert SRL ridică bloc de șase etaje, în Constanța, dar și o hală. Firma a reabilitat, în trecut, post controlul de la Poarta 1

ro

15 Sep, 2021 00:00 642 Marime text
  • Disan Expert SRL ridică bloc de șase etaje, în Constanța, dar și o hală
 
Primăria Constanța a eliberat un Certificat de Urbanism pentru socieatea Disan Expert SRL, la data de 13 septembrie 2021.
 
Firma constănțeană, prin CU 2763 din data menționată, dorește să investească în municipiul Constanța, pe parcela A592/88. „Investiție realizată prin etape: Etapa I – construire locuințe de serviciu P+6E și spații comerciale -en gros la parter, etapa II -hală-parter+supantă depozitare, logistică și birou pentru activități în domeniul construcțiilor amenajare incintă, organizare de șantier”. Documentul este valabil 24 de luni.
 
 
Despre Disan Expert SRL
 
Societatea a fost înființată în anul 2003 și are sediul social în municipiul Constanța, pe strada Enachiță Văcărescu. Asociați în firmă sunt Constantin Berdilă și Victor Sîmboteanu. Cei doi au și calitatea de administrator ai societății. În anul 2020, firma a avut 187 de salariați, la o cifră de afaceri de 46.823.144 lei, cu un profit de 6.619.364 lei. Compania Disan Expert SRL a încheiat 15 contracte de achiziții publice in valoare totală de 3.567.433,59 lei.  De precizat este faptul că mai bine de jumătate din contractele menționate sunt cu Palatul Copiilor Constanța, care însumează o valoare de 569.561,5 lei. De altfel, ultimele două contracte încheiate cu Palatul Copiilor Constanța au fost semnate la două săptămâni distanță, la finele lui 2020, având o valoare totală de 349.637 lei.

În anul 2021, societeatea a încheiat cinci contracte cu RAEDPP Constanța, toate cumpărări directe, fiind vorba de aproximativ 150.000 lei.
 
Constantin Berdilă mai este asociat și administrator la CT VMA Construcții SRL, la Primavera Campus SRL, la Navis Max SRL, la Disan Antrepriza și Construcții SRL și la Berdilă Constantin PFA. Victor Sîmboteanu  mai este asociat și administrator la ARV Construcții Dezvoltare SRL, la Disan Antrepriza și Construcții SRL și la Sîmboteanu Victor PFA.
 
Contracte importante
 

Printre contracte, amintim unul important.  SC Disan Expert SRL a bătut palma cu Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa (CN APMC) pentru modernizarea clădirii post control Poarta 1, în anul 2017. Valoarea contractului atribuit este de 2.354.500,35 de lei.
 
Obiectul contractului constă în execuţia lucrărilor ce au ca scop „Modernizare clădire post control Poarta 1“, conform proiectului tehnic. Lucrările de execuţie vizează „modernizarea clădirii şi a totemului post control Poarta 1 - arhitectură, rezistenţă, instalaţii“, precum şi „drum Poarta 1 - Gara maritimă şi fluidizarea traficului rutier şi pietonal pe zona de acces din interiorul incintei portuare“.
 
Totodată, amintim că în 2019, societatea Cambela Prod SRL ridică pe șoseaua Mangaliei nr. 59A din municipiul Constanța un bloc de zece etaje, potrivit certificatului de urbanism nr. 2323 emis în 2018 de municipalitate. Conform panoului informativ de la locul șantierului, constructorul angajat de beneficiarul investiției este societatea SC Disan Expert SRL.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 


Citește și

O firmă din Constanţa deţinută de doi basarabeni se va ocupa de modernizarea clădirii post control Poarta 1 (document)

 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii