Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:12 18 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Locuinţe sociale în oraşul Hîrşova! Iată unde vor fi ridicate blocurile (document)

ro

13 Sep, 2018 00:00 497 Marime text
Oraşul Hîrşova a depus un memoriu de prezentare la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa pentru elaborarea acordului de mediu necesar construirii unor blocuri de locuinţe sociale în localitate.
 
Astfel, UAT Hîrşova a denumit proiectul „O viaţă sănătoasă într-un oraş sănătos - construire blocuri de locuinţe sociale”. Locul vizat se află în partea de nord a oraşului, pe strada Căşăriei, în apropierea Spitalului Orăşenesc Hîrşova. Conform extrasului de carte funciară, suprafaţa totală a terenului este de 7.000 de mp neîmprejmuit, categoria de folosinţă fiind curţi-construcţii, teren împrejmuit. Pe teren se găseşte o construcţie parazitară, care urmează să fie demolată înainte de începerea construcţiei.
 
Proiectul vizează construirea a două blocuri sociale cu regim de înălţime S+P+3E, cu câte două scări şi un număr de 16 apartamente pe scară, apartamentele şi spaţiile de la parter fiind dimensionate pentru a asigura cerinţele persoanelor cu dizabilităţi, care să asigure un nivel de funcţionalitate ridicat, conform exigenţelor şi cerinţelor standardelor actuale de confort, igienă şi securitate a normativelor în vigoare. Pe lângă acestea, blocurile vor fi dotate cu rampe de acces pentru persoanele cu dizabilităţi.
 
Se propune amenajarea a 32 de locuri de parcare, plus a altor două pentru persoanele cu dizabilităţi, pentru blocul A, şi a 32 de locuri de parcare plus patru locuri pentru persoanele cu dizabilităţi, pentru blocul B. De asemenea, este vizată dotarea suplimentară cu un sistem alternativ de producere a energiei, o centrală termică pe peleţi.
 
Scopul acestui program este construirea de locuinţe sociale, locuinţe cu chirie subvenţionată, destinate unor categorii de persoane defavorizate, cărora nivelul de existenţă nu le permite accesul la o locuinţă în proprietate sau închirierea unei locuinţe în condiţiile pieţei.
 
De asemenea, va fi amenajată o suprafaţă de 1.417,18 mp de spaţiu verde, în exteriorul platformelor pentru circulaţii. Blocurile vor fi prevăzute cu steme de panouri fotovoltaice ce vor asigura necesarul iluminatului pe casa scării.
 
În secţiunea „Documente” puteţi vizualiza memoriul de prezentare depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii