Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:48 06 02 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În vecinătatea Razelm Luxury Resort Tase și Dina Mergeani de la Meda Consulting SRL au concesionat un nou teren de la Consiliul Județean Tulcea

ro

04 Dec, 2022 15:35 12219 Marime text
Licitație la Consiliul Județean Tulcea , foto: Pexels
  • Meda Consulting SRL este firma care a câștigat concesionarea care se va realiza pentru o perioadă de 15 ani
  • Razelm Luxury Resort Jurilovca este un complex de lux, pe care l-au inaugurat Tase și Dina Mergeani la începutul lunii septembrie 2022.
  • Meda Consulting a obținut apoi certificatul de urbanism nr. 2/13.01.2021 emis de UAT Jurilovca pentru reparații curente la Hotel – restaurant și chioșc, fără a schimba forma sau aspectul existent
  • Clădirea unde funcționează Razelm Luxury Resort în prezent a aparținut, anterior, firmei Turism&Agrement SA (faliment), controlată la vremea respectivă de Mamaia SA și Ana Bodea
Consiliul Județean Tulcea a scos și a atribuit, prin licitație publică, concesionarea unui teren piscicol. Este vorba de un teren piscicol ocupat de Amenajarea piscicolă Lunca, în suprafaţă de 28,5438 ha (285.438 mp), care aparţine domeniului public al Judeţului Tulcea, situat în extravilanul comunei Jurilovca, cu nr. cadastral 39062, înscris în Cartea Funciară nr. 39062/Jurilovca. Concesionarea se face conform O.U.G. nr. 57/2019, cu modificările şi completările ulterioare, şi conform Hotărârii Consiliului Judeţean Tulcea nr. 111 din 29.07.2022.

La data de 20 octombrie 2022, ora 10.00, la CJ Tulcea a avut loc deschiderea ofertelor, iar rezultatul final al concesionării a fost publicat recent în Monitorul Oficial al României, mai precis pe data de 25 noiembrie 2022.
 
Meda Consulting SRL este firma care a câștigat concesionarea care se va realiza pentru o perioadă de 15 ani, iar nivelul redevanței a fost stabilit la suma de 12.845 lei/an (aproximativ 250 de euro/lună).

Sursă foto - Portal ANCPI
 
Razelm Luxury Resort Jurilovca este un complex de lux, pe care l-au inaugurat Tase și Dina Mergeani la începutul lunii septembrie 2022. Acesta se află, în imediata vecinătate a terenului concesionat recent, existând intenția de a se extinde cu complexul, conform declarațiilor făcute în presa națională după inaugurarea resortului.
 
Terenul pe care funcțiomnează complexul are numărul cadastral 33608. Meda Consulting SRL a primit autorizația de mediu la data de 7 aprilie 2022, pentru activitatea de restaurant, de la Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării, pentru punctual de lucru din sat Vișina, comuna Jurilovca, județul Tulcea, strada Victoriei nr. 91, care are astfel următoarele activități: Hoteluri și alte facilități de cazare similar, Restaurante, Baruri și alte activități de servire a băuturilor.
 

Razelm Luxury Resort, pe teren concesionat

 

Societatea își desfășoară activitatea pe un teren în suprafață de 7.280 mp, în baza contractului de concesiune încheiat cu UAT Județul Tulcea nr. 266/16.07.2020, amplasat în Amenajarea Piscicolă Lunca, înscris cu nr. Cadastral 33608. „Din suprafața de 7.280 mp, terenul destinat activităților de cazare și alimentație public este de 1.638 mp, fiind pavat cu plăci din granit și piatră. Construcțiile existente sunt proprietatea Meda Consulting SRL, fiind obținute prin acte de adjudecare de la executor judecătoresc Șelaru Adrian, fiind preluate de la SC Turism & Agrement SRL, în faliment la momentul respectiv, care a desfășurat în perioada 2010-2020 activitate de Hoteluri și alte facilități de cazare similar”, se arată în documentul ARBDD, care poate fi consultat în secțiunea Documente.

Complex Razelm, sursă foto Facebook.com/Razelm Luxury Resort

 
Meda Consulting a obținut apoi certificatul de urbanism nr. 2/13.01.2021 emis de UAT Jurilovca pentru reparații curente la Hotel – restaurant și chioșc, fără a schimba forma sau aspectul existent. Punctul de vedere al Primăriei Jurilovca înregistrat la ARBDD a indicat faptul că lucrările executate în baza Legii 50/1991 nu au necesitat autorizație de construire. Activitatea hotelieră se desfășoară, astfel, într-un imobil P+E+M în suprafață totală de 1.638 mp, cu un total de 25 de camera de 2 persoane, iar la parter restaurantul are 16 mese, cu un număr de 64 de locuri. La parter se mai află un bar cu 3 mese și 12 locuri pentru servit cafea, ceai, etc. Chioșcul achiziționat prin adjudecare are 8 mp și are noua destinație de zonă de relaxare clienți.
 

Turism & Agrement SA a avut ca acționari, conform confidas.ro, pe Bodea Ana (55%) și Mamaia SA (45%). Ultimele date financiare sunt din 2013, când firma raporta 0 salariați, 146 lei cifră de afaceri și pierdere de 7.819 lei. Mamaia SA este controlată de Statul Român prin Ministerul Economiei (95,56%), Listă acționari (3,38%) și Alții (Gheorghiu Constantin și Dumitrescu Ioan) -0,04%.
 
Pe Ana Bodea o regăsim în Piscicola Murighiol SA – faliment, Mirena Tours SRL – radiată, Terra Mega Flow SRL – funcțiune, 55%, A&G Impex BC SRL – radiată, Romgeolex SRL – funcțiune – 95%, Class Ecohotels SRL – 55%, Class Aqua SRL – faliment, Ecoart Consult SRL – 84% și Pancaf Prod SRL – radiată. Majoritatea firmelor sunt inactive fiscal.
 
 

Despre SC Meda Consulting SRL 

 
Firma este înființată în anul 2005, și îi are ca asociați pe Mergeani Dina și Moraru Doina. Compania are sediul în Tulcea, iar obiect de activitate este contabiliate. În prezent sunt asociați în procente egale Mergeani Dina, care este și administrator, și Mergeani Tase. Socieatea are declarată activitate hoteluri și alte faciliăți de cazare și are punct de lucru, care are ca proveniență act de adjudecare, în sat Vișina, comuna Jurilovca, strada Victoriei 19. 
 

Alte firme


Mergeani Dina are calitatea de asociat 50% si administrator, alături de Mergeani Tase în urmatoarele societăți cu sediul în Tulcea, și cu activitate cultivare cerealele sau activiăți auxiliare pentru producție vegetală, fie comert cu ridicata cereale astfel:

- SC Lanurile Sălcioara SRL, înființată în 2020, cu sediul în comuna Mihail Kogălniceanu, jud. Tulcea, punct de lucru în Sălcioara, str. Principală 90, 
- SC Lanimid SRL, înființată în 2003, cu sediul în Frecăței, strada Principala 208, și punct de lucru în localitatea Poșta, strada Orizontului, magazia de ceraele și șopron aferent magaziei, activ imobiliar care este proprietatea firmei. 
- SC Cereale Transport Logistic SRL, înființată în 2014, sediu Mihail Kogălniceanu, strada Agricultorilor nr. 1
-SC Drăgaica Dobrogei SRL, înființată în 2020, sediu Mihail Kogălniceanu, strada Mihai Eminescu 126, și punct de lucru în Sălcioara 
- SC Dropia Service SRL, înființată în 2009, sediu în comuna Frecăței, strada Principala 208
- SC Cereale Colect Distribution SRL, înființată în 2009, sediul în Mihail Kogălniceanu, strada Mihai Eminescu 126, și cu 9 puncte de lucru declarate, dintre care două în județul Constanța, în comuna Lumina, cât și Incinta Port Clădirea Schenker 
-SC Lanmid Green Energy SRL, înființată în 2021, sediu în Mihail Kogălniceanu, strada Mihai Eminescu 126
-SC Agreat SRL, înființată în 2005, sediu în Frecăței strada Principala 208
- SC Mergeani-Anid SRL, înființată în 1993, cu sediul în Mihail Kogălniceanu, strada Mihai Eminescu 126, cu două puncte de luicru obținute prin contracte de vânzare cumpărare  în loc Mihail Kogălniceanu
- SC Cereale Agroselect SRL, înființată în 2014, sediu în Mihail Kogălniceanu, strada Mihai Eminescu 126
 
În socieatea Tasem Agrigroup SRL, Mergeani Tase este asociat unic și administrator, care este înființată în anul 2009, are sediul tot în localitatea Mihail Kogălniceanu, și un punct de lucru în Tulcae, strada Mahmudiei 39.
 
Socieatea CCD Grand Elite SRL s-a înființat în 2020, are activitate declarată dezvoltare (promovare) imobiliară, sunt patru asociați în procente egale, respectiv Safca Carmen-Laura 25%, Culcida Tase 25%, Mergeani Tase 25% și Mergeani Dina 25% care este și administrator. Socieatea are sediul tot în Mihail Kogălniceanu, strada Mihai Eminescu 126, iar pentru ultimul an fiscal a declarat pierdere.
 
Cifrele de afaceri pe anul 2021 însumate ale societatăților enumerate, cu asociați în cote egale Mergeani Tase și Mergeani Dina (administrator) sunt în valoare de aproximativ 173 de milioane de euro. 
 
 
 Citește și

Teren din localitatea Vișina, județul Tulcea, scos la vânzare de Primăria Comunei Jurilovca
 
 

Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii