Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:52 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imobiliare Constanța Autorizație de construire pentru firma omului de afaceri Stila Goșu

ro

26 Oct, 2023 17:00 1095 Marime text
  • Contactat de cotidianul ZIUA de Constanța, Stila Goșu a precizat că imobilul va avea un regim de înălțime de 3-4 etaje, conform autorizației.
 
 
Primăria Constanța a eliberat o nouă autorizație de construire pentru firma lui Stila Goșu, care investește pe strada Dionisie cel Mic din municipiu.
 
Prin AC 876 din data de 25 octombrie 2023, Still Elite Investments SRL investește pe strada Dionisie cel Mic nr. 67A, Constanța. Prin autorizație se dorește „Conversie locuință individuală existent parter în imobil de locuit – locuințe în proprietate private – prin extindere și supraetajare, realizare subsol, cu încadrarea în Hmax în metri și număr de niveluri conform RLU și refacere împrejmuire”. Documentul este valabil 24 de luni.
 
Contactat de cotidianul ZIUA de Constanța, Stila Goșu a precizat că imobilul va avea un regim de înălțime de 3-4 etaje, conform autorizației.
 
Still Elite Investments, creștere spectaculoasă pe 2022
 
Conform termene.ro, firma fondată în anul 2017 a raportat un salariat pe anul financiar 2022, și o creștere spectaculoasă a cifrei de afaceri de la 8 lei (2020) la 4.083.229 lei (2022), cu un profit pe 2022 de peste 2 milioane lei. Creșterea se datorează prin introducerea activelor imobile pe firmă. Firma se ocupă de „Lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale”, conform CAEN. Sediul social al companiei este pe strada Moldovei nr. 14, Constanța. Stila Goșu este asociat unic și administrator.
 
 
 
Reamintim că Stila Goșu a obținut, în august 2023, o autorizație de construire ce vizează investiția imobiliară pe care o realizează pe strada Ion Lahovari nr. 152 din Constanța. Vorbim așadar de AC 674 din data de 28 august 2023, pentru modificarea proiectului autorizat cu AC 192 din data de 09.03.2022 prin amenajări interioare, modificări fațade, supraetajare cu 20% conform art.2, alin.1 din legea 50/1991 cu modificările ulterioare. Documentul este valabil 24 de luni, conform portalului Primăriei Constanța.
 

Amintim că pe 9 martie 2022, Primăria Constanța elibera autorizația de construire cu numărul 192 pentru o persoană fizică care dorește ridicarea unui imobil pe strada Ion Lahovari nr. 152. Este vorba de omul de afaceri Stila Goșu care edifică o locuință S+P+2E cu funcțiunea complementară de spațiu comercial/birou. Lucrările au început la finele lunii mai, pe 23 mai, iar termenul de execuție este de 36 de luni, urmând a fi finalizate lucrările la data de 23 mai 2025.

 
În 2017, Goșu obținea de la Primăria Municipiului Constanţa a eliberat Certificatul de urbanism nr. 86 pentru proiectul „Desfiinţare imobil Corp C1, suprafaţă 62 mp“, de pe strada Ion Lahovari (fostă Costache Burcă) nr. 152, şi Certificatul de urbanism nr. 87 pentru „Desfiinţare imobil Corp C1 - suprafaţă 53 mp şi Corp C2 - suprafaţă 18 mp“, de pe strada Ioan D. Chirescu (Dumitru Donciu) nr. 2A din Constanţa. După demolarea construcţiilor existente pe cele două terenuri pe care le deţine, Stila Goşu a unit cele două proprietăţi, în acest sens obţinând Certificatul de urbanism nr. 88 pentru proiectul „Alipire două terenuri, teren = 160 mp şi teren 2 = 171 mp, suprafaţa totală = 331 mp“, pe strada Ion Lahovari (Costache Burcă) nr. 152 din Constanţa.
 
 
În primăvara 2020, omul de afaceri și-a anunțat intenția de elaborare PUZ delimitat de strada Ion Lahovari, strada Flămânda, Aleea Panselei și terenul indentificat cu I.E. 211047 conform aviz de oportunitate nr. 89115/20.07.2017. Obiectivul PUZ-ului constă în reglementarea zonei și a fost elaborate de S.C. MAS PUBLISHING&PARTNERS SRL.

 
Respingerea de pe Lahovari


Comisia de Urbanism a CLM a respins în cadrul ședinței de 25 ianuarie 2021 Planul Urbanistic Zonal pentru o investiție imobiliară pe strada Lahovari din municipiu. Este vorba despre PUZ aferent terenului delimitat de Str. Ion Lahovari, Str. Flămânda, Al. Panselei și terenul identificat cu I.E. 211047.


Documentația urbanistică a fost elaborată în baza Certificatului de Urbanism nr. 1275/15.05.2017 emis de Primăria Municipiului Constanța și a Avizului de Oportunitate nr. 89115/ 20.07.2017.


Terenul ce a generat documentația, face parte din intravilanul Municipiului Constanța, situat în zona centrală a orașului, având în vecinătate Spitalul Județean Constanța, Parcul Tomis 2 și legătura facila cu arterele importante de circulație de la nivelul municipiului, Bd. Tomis la est, Bd. Mamaia la sud și Bd. Al. Lăpușneanu la vest față de zona studiată.
 

Investiția de pe Rapsodiei

 
Pe 10 octombrie 2014, Stila Goşu a obţinut de la Primăria Constanţa certificatul de urbanism necesar construirii unui imobil destinat spaţiilor de locuinţă pe strada Rapsodiei nr. 18, iată că municipalitatea a emis şi autorizaţia de construire în sprijinul acestui obiectiv. Astfel, pe data de 6 august, a fost emisă Autorizaţia de Construire nr. 1354, cu obiectul „Modificare proiect în curs de execuţie «Construire imobil» prin «Supraetajare cu încă un nivel în limita a 20% din suprafaţa construită desfăşurată a imobilului“. Beneficiarii autorizaţiei de construire sunt: Stila Goşu, Silviu Marin şi Camelia Marin.

 
Alte investiții
 

În anul 2020, Stila Goșu a obținut mai multe certificate de urbanism de la Primăria Constanța, atât pentru reparații și supraetajare imobil de pe strada Bogdan Petriceicu Hașdeu, cât și pentru modificara investiției de pe strada Unirii. Totodată a cerut și supraetajarea imobilelor de pe strada Rapsodiei și Moldovei.
 

Primăria Constanța a eliberat Certificatul de Urbanism nr. 771 din data de 22 februarie 2021 pentru Stila Goșu, care dorește elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal pentru o investiție imobiliară pe strada Alexandru cel Bun nr. 3, județul Constanța. Documentul are o valabilitate de 24 de luni. Încă nu se cunosc detaliile legate de investiția imobiliară pe care o dorește afaceristul să o facă în zonă, însă ne amintim că în anul 2017, Stila Goșu obținea Certificatul de Urbanism nr. 912 din data de 18 aprilie 2017, pentru elaborarea Planului Urbanistic Zonal pentru zona delimitată de bd. Mamaia, strada Alexandru cel Bun și strada Bucovinei.



Terenul care a generat analiza are o suprafață de 615 mp, este liber de construcții. Conform documentației din 2017, destinația terenului stabilită prin planurile de urbanism și amenajare a teritoriului aprobate: ZRL4 – subzona locuințelor colective medii (P+3-4E) situate în ansambluri preponderent rezidențiale; pentru ansambluri existente, noile cerințe ale locuitorilor și disfuncționalitățile cauzate de nerespectarea proiectelor inițiale sau de unele modificări arbitrare ale cadrului construit și amenajat vor impune intervenții corective pentru care va fi necesar să se elaboreze PUZ-uri.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și

Goșu Stila, răspuns pozitiv de la APM Constanța. Modifică imobilul de pe strada Dionisie cel Mic

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii