Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:57 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imobiliare Constanța Apartamentele de vacanță de pe amplasamentului hotelului Select din Mamaia, pe ordinea de zi a Comisiei de Urbanism

ro

31 Jul, 2023 10:43 908 Marime text
Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism se va întruni în data de 02.08.2023, începând cu ora 11:00, în sala de ședințe din bd. Tomis nr. 51, etaj 1.

Pe ordinea de zi se regăsește o cerere emitere aviz de oportunitate elaborare PUZ – amplasare skid, construire spălătorie auto / self service și împrejmuire teren, bd. Aurel Vlaicu nr. 133 – zona fabrica de pâine, inițiator Propoi Anastasia; PUD - construire imobil apartamente de vacanță și spații comerciale la parter cu regim de înălțime S1+S2+P+10E-11E retras pe amplasamentul hotelului Select, Stațiunea Mamaia, investitor Inproiect SRL – etapa demarare consultare publică dar și PUD – amenajare zonă loisir – Port Tomis – etapa III, Faza 3.1. - elaborare PUD preliminar, inițiator UAT municipiul Constanța.

Hotel Select din Mamaia ar urma să fie desființat și în locul lui ar răsări un imobil de 10-11 etaje

La data de 10 februarie 2023, Primăria Constanța a eliberat alte trei documente de urbanism pentru compania Inproiect SRL, care are ca scop modificarea unui cunoscut imobil din Mamaia.
 
Este vorba de Hotel Select, care ar urma să fie înlocuit de un hotel de 11 etaje.

La data de 10 februarie 2023, Primăria Constanța a eliberat alte trei documente de urbanism pentru compania Inproiect SRL, care are ca scop modificarea unui cunoscut imobil din Mamaia.
 
Au fost eliberate următoarele trei certificate de urbanism:

    387  02/10/2023      SC INPROIECT SRL PRIN IONESCU VASILACHE GHEORGHE    STATIUNEA MAMAIA - ZONA PERLA SELECT, loc. Constanţa, jud. Constanţa, România      DESFIINTARE SI CONSTRUIRE HOTEL    12           02/10/2024
    388  02/10/2023      SC INPROIECT SRL PRIN IONESCU VASILACHE GHEORGHE    STATIUNEA MAMAIA - ZONA PERLA SELECT, loc. Constanţa, jud. Constanţa, România      DESFIINTARE SI CONSTRUIRE        12           02/10/2024
    389  02/10/2023      SC INPROIECT SRL PRIN IONESCU VASILACHE GHEORGHE    STATIUNEA MAMAIA - ZONA PERLA SELECT, loc. Constanţa, jud. Constanţa, România      desfiintare hotel       12

 
Amintim că Prin Certificatul de Urbanism nr. 2749 din data de 10 noiembrie 2022, în stațiunea Mamaia, Hotel Select, parcela 210295, localitatea Constanța, s-a solicitat și s-a emis documentul necesar construirii unui imobil apartamente de vacanță și spații comerciale la parter cu regim de înălțime S1+S2+P+10E-11E retras pe amplasamentul Hotelului Select, Mamaia.
 
Despre Inproiect SRL
 

Potrivit Registrului Comerţului, societatea Inproiect SRL a fost înfiinţată în anul 1991 şi are sediul social în municipiul Iaşi, strada A. Panu - Centrul de Afaceri Moldova. Capitalul social subscris este de 400.000 de lei, compus din 40.000 de părţi sociale, valoarea uneia fiind de 10 lei. Asociat unic şi administrator al societăţii este Ionescu Vasilache Gheorghe.

Activitatea principală a societăţii, conform codificării CAEN, este „hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare“. Ca puncte de lucru, firma are un punct la Iași – Centrul de Afaceri Moldova și Hotel Hampton by Hilton Iași, cât și alte trei la Constanța: Hotel Perla, Hotel Lotus și Hotel Select.
În anul 2022, firma a raportat o cifră de afaceri de 15,871,751 lei, profit de 13,926,180 lei și 24 de angajați.
Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 63.90%, potrivit www.termene.ro.


Primăria Constanța vrea să amenajeze o zonă de evenimente culturale și sportive în Portul Tomis


 „Elaborarea PUD răspunde prevederilor PUZ zona peninsulară aprobat prin HCL nr.415/2003 – PP3 – platforma portuară vest vizează organizarea platformei portuare a urmărit crearea unor subzone individualizate funcțional și spațial: subzona vest va avea un caracter predominant comercial și turistic; fiind admise următoarele activități: amenajări, construcții și activități legate de acostarea și alimentarea ambarcațiunilor mici, piața de pește, club nautic, hotel, zone plantate.

Detalii de organizare, stabilirea circulațiilor pietonale și carosabile, a spațiilor plantate, a elementelor de mobiler urban, stabilirea zonelor din domeniul public ce vor fi divizate în parcele destinate echipamentelor publice, concesionării sau închirierii se va face pe baza unui PUD aprobat conform legii.

Mai exact, municipalitatea vrea să amenajeze o zonă destinată evenimentelor cultural-artistice și sportive terenuri de sport, dotări sportive și de loisir, fiind posibilă organizarea de competiții sportive, festivaluri de muzică – teatru – film în aer liber, o alta cu destinație comercială și de alimentație publică, discoteci în aer liber, centre de închirieri echipamente pentru plajă și sporturi nautice și o a treia zonă cu spații verzi, locuri de joacă și parcări.



PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și:

Autorizație de construire pentru Inproiect SRL, firmă care deține Hotelurile Select și Perla din Mamaia

Alte documente de la Primăria Constanța! Hotel Select din Mamaia ar urma să fie desființat și în locul lui ar răsări un imobil de 10-11 etaje
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii