Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:06 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fratele fostului şef al Direcţiei Administraţie Publică din Primăria Constanța, răspuns negativ pentru o investiție

ro

11 Nov, 2021 00:00 1123 Marime text
  • Primăria Constanța a respins cererea societății Bel Transport SRL pentru blocul de pe strada Mihai Viteazu
 
 
Primăria Constanța a respins cererea societății Bel Transport SRL, care dorea să ridice un bloc de cinci etaje pe strada Mihai Viteazu din Constanța, fiind vorba de un document de urbanism.
 
Mai exact, certificatul de urbanism 3438 din 9 noiembrie 2021, pentru Bel Transport SRL nu poate fi utilizat în scopul declarat pentru „Construire imobil P+4E-5E Retras locuințe colective întrucât nu se încadrează în reglementările PUG aprobat referitor la utilizări admise și regim de înălțime”. Firma dorea să ridice blocul pe strada Mihai Viteazu nr. 58.
 
Firma Bel-Transport SRL, deţinută de Ianuş Racu, fratele fostului director al Direcției Administrație Publică din primăria condusă de Radu Mazăre, Constantin Racu, este în situația expusă. Firma a cerut încă de anul trecut emiterea acordului de consultare publică pentru Planul Urbanistic de Detaliu iar în primăvara anului 2016, societatea prezentase la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriul respectivului proiect.
 
Conform unui alt certificat urbanism, eliberat în primăvară, pe terenul de pe strada Mihai Viteazu, deţinut în proprietate, compania intenţionează să ridice un imobil S+P+5 cu funcţiunea de locuinţe colective - câte două apartamente de trei camere la parter şi etaje, cu suprafeţe generoase, de peste 100 de metri pătraţi. Locurile de parcare necesare vor fi amenajate la subsolul imobilului. Este vorba despre 12 locuri de parcare, dintre care două simple şi cinci sisteme de parcare supraetajată tip Klaus, respectiv zece locuri. Deşi blocul propus are cinci etaje, în jurul său sunt doar imobile cu maximum un etaj.
 

Bel Transport SRL, în datele RECOM

 
Înfiinţată în anul 1994, firma are sediul social în municipiul Constanţa, Portul Constanţa. Acţionari persoane fizice sunt: Racu Ianuş, cu 99,46% din capitalul social, și Racu Alexandru-Nicolae, cu 0,53% din capitalul social. Administratorii firmei care se ocupă de transporturi rutiere de mărfuri este Racu Ianuş. În anul 2020, firma a raportat 13 salariați, la o cifră de afaceri de 1.941.461 lei, cu un profit de 606.802 lei.
 
Conform Confidas.ro, Alexandru Nicolae Racu mai este asociat la Deal Century SRL, cât și administrator la Global Terminal Logistic SRL. Ianuș Racu mai este asociat la Deal Century SRL, la Tracon SRL, cât și la Transconstruct SRL.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:

Fratele fostului şef al Direcţiei Administraţie Publică din primăria Constanța ridică un imobil pe strada Mihai Viteazu

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii