Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:37 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Documentația depusă Se ridică un așezământ monahal la Lumina. Centrul „Sfântul Ioan Maximovici de San Francisco” va avea două etaje

ro

10 Jul, 2020 00:00 2052 Marime text
  • Un așezământ monahal va fi ridicat la Lumina
  • Investitorul este Fundația Medicală Sfântul Ioan Maximovici De San Francisco
La Agenția pentru Protecția Mediului Constanța a fost depusă documentația pentru eliberarea avizului de mediu, necesar pentru elaborare PUZ, fiind vorba de un așezământ monahal și centru de recuperare medicală. Va avea un regim de înălțime D+P+1-2 etaje.

Așezământul va fi amplasat în localitatea Lumina, județul Constanța. Beneficiar este Fundația Medicală Sfântul Ioan Maximovici De San Francisco. „Considerăm că investiția propusă are un impact pozitiv atât economic cât și social, prin diversificarea funcțională a zonei, ridicarea gradului de confort, zona devenind atractivă pentru investitorii persoane fizice sau juridice și prin ocuparea loturilor neconstruite. Terenurile sunt proprietate privată persoane fizice sau juridice și nu își vor schimba regimul de proprietate”, au punctate beneficiarii în memorandum.

Terenul cu număr cadastral 107430 în suprafață totală de 31500 mp, conform măsuratorilor topografice, este amplasat în extravilanul comunei Lumina, tarlaua 6, parcela A49/1/61/2, lot 2.

În cadrul noului proiect se vor realiza următoarele lucrări care au ca scop protecția mediului:
-realizarea unei gospodarii de deșeuri, amenajare realizată într-un spațiu special în conformitate cu standardele în vigoare
-realizarea centralei termice electrice, care deservește imobilul conform normelor în vigoare
-realizarea racordurilor la utilități care să permită funcționarea imobilului în condiții optime.
 

Despre Sfântul Ioan Maximovici

Sfântul Ioan Maximovici (1896–1966) este unul din sfinții ierarhi al secolului XX. Manifestând diferite forme de sfințenie, el a fost în același timp un mare teolog inspirat de Dumnezeu și „nebun întru Hristos”, un zelos ierarh misionar și un apărător al săracilor, un ascet desăvârșit și un părinte iubitor pentru orfani. Asemenea lui Moise, el și-a scos turma din robie, conducând-o din China în lumea liberă. Urmaș al primilor apostoli, el a dobândit de la Dumnezeu puterea de a tămădui sufletele și trupurile suferinde. Străbătând prin vălul timpului și al spațiului, el cunoștea și răspundea gândurilor oamenilor înainte ca aceștia să le exprime. Fericitul Ioan răspândea o putere ce-i atrăgea pe oameni mai mult chiar decât nenumăratele sale minuni. Această era puterea iubirii lui Hristos – marea taină inaccesibilă înțelegerii lumești. La 2 iulie 1994, în America a avut loc proslăvirea arhiepiscopului Ioan de San Francisco, ierarh al Bisericii Ruse din diaspora.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii