Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:47 08 04 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dezbatere publică la Primăria Constanţa pentru construirea unei biserici pe strada Munţii Tatra din Palas

ro

08 Nov, 2019 00:00 859 Marime text

Azi, la Primăria Constanţa, are loc dezbaterea publică a PUZ-ului iniţiat de Parohia „Întâmpinarea Domnului“ şi Arhiepiscopia Tomisului. PUZ-ul a fost realizat pentru zona delimitată de strada Munţii Tatra, strada Lt. Petre Mănoiu, incinta Liceului CFR şi calea ferată. Adresa imobilului care a generat PUZ-ul este strada Munţii Tatra nr. 45. La această adresă va fi construită o biserică pentru enoriaşii din zonă.


Reamintim că Primăria Constanţa a emis pe data de 6 august 2018 un act de urbanism pentru Arhiepiscopia Tomisului, care permite ridicarea unui nou lăcaş de cult în cartierul constănţean Palas. Este vorba despre certificatul de urbanism nr. 2949, emis pentru Arhiepiscopia Tomisului, prin Doru Andrei. Potrivit actului, pe strada Munţii Tatra nr. 45, din cartierul Palas, va fi construită o biserică ortodoxă cu casă parohială. Viitoarea biserică va avea hramul Întâmpinarea Domnului, ne-a spus purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, preot Eugen Tănăsescu.


Întâmpinarea Domnului este prăznuita la 40 de zile de la naşterea lui Hristos, pe 2 februarie. Mântuitorul este dus la Templu de Fecioara Maria şi dreptul Iosif pentru împlinirea Legii, care prevedea ca orice întâi născut de parte bărbăteasca să fie afierosit lui Dumnezeu în a 40 a zi de la naştere. În acest moment se făcea şi curăţirea mamei. În Templu sunt întâmpinaţi de dreptul Simeon şi prorociţa Ana. Întâmpinarea Domnului sau aducerea Lui spre închinare a rămas ca pildă şi la noi, ca îndatorire a mamelor de a aduce pruncii la biserică, la patruzeci de zile după naştere, pentru molifta de curăţire şi închinarea pruncilor la sfintele icoane. Mama care a născut vine în biserică şi în numele familiei aduce pe cel născut ofrandă lui Dumnezeu, închinându-l la altar.


Citeşte şi:

Dezbatere publică la Primăria Constanţa, privind construirea unei biserici ortodoxe pe strada Munţii Tatra

Lăcaş de cult nou în municipiul Constanţa. Unde va fi situat şi ce hram va avea
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii