Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:42 21 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Biserica de pe strada Munţii Tatra din municipiul Constanţa, tot mai aproape de realizare

ro

18 Feb, 2020 00:00 2555 Marime text

Biserica de pe strada Munţii Tatra nr. 45 din municipiul Constanţa prinde contur. Parohia „Întâmpinarea Domnului“, prin preot Andrei Doru, a obţinut, pe data de 17 februarie, de la Primăria Constanţa un act de urbanism.


Este vorba despre certificatul de urbanism nr. 724 - „Construire biserică parter şi anexe - clopotniţă cu lumânărar, grup sanitar, capelă mortuară, împrejmuire teren şi organizare de şantier“.


Terenul pentru care a fost iniţiat PUZ-ul, situat pe str. Munţii Tatra nr. 45 (fost Lt. Petre Măndoi nr. 6), în suprafaţă de 3.000 mp, identificat cu număr cadastral 248690, înscris în cartea funciară a UAT Constanţa, aparţine domeniului privat al municipiului Constanţa atribuit în folosinţă gratuită Arhiepiscopiei Tomisului, conform HCL nr. 415/26.11.2001 şi HCL nr. 309/29.09.2017. Anul trecut Primăria Constanţa a organizat şi o dezbatere publică pentru PUZ-ul iniţiat de Parohia „Întâmpinarea Domnului“ şi Arhiepiscopia Tomisului, care doreşte să ridice o biserică, dar şi spaţii sociale“.


De asemenea, Primăria Constanţa a emis pe data de 6 august 2018 un act de urbanism pentru Arhiepiscopia Tomisului, care permite ridicarea unui nou lăcaş de cult în cartierul constănţean Palas. Este vorba despre certificatul de urbanism nr. 2949, emis pentru Arhiepiscopia Tomisului, prin Doru Andrei. Potrivit actului, pe strada Munţii Tatra nr. 45 din cartierul Palas va fi construită o biserică ortodoxă cu casă parohială. Viitoarea biserică va avea hramul Întâmpinarea Domnului, ne-a spus purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, preot Eugen Tănăsescu.


Citeşte şi:

Undă verde de la Comisia de Urbanism a CLM. Arhiepiscopia Tomisului construieşte pe strada Munţii Tatra o biserică şi un aşezământ social


Constănţenii, indiferenţi faţă de dezbaterea publică pentru viitoarea biserică ortodoxă din cartierul Palas (galerie foto)

Lăcaş de cult nou în municipiul Constanţa. Unde va fi situat şi ce hram va avea
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii