Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:46 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost stabilită data dezbaterii publice pentru PUZ destinat unor noi unități de producție, depozitare și logistică în Constanța (DOCUMENT)

ro

08 Mar, 2023 00:00 1601 Marime text
  • Inițiatorii PUZ sunt Simona și Constantin Stroe iar elaborator este urbanist Mihaela Pușnava, World Agora Design SRL
  • Planul Urbanistic Zonal și Regulamentul Local de Urbanism aferent Plan urbanistic zonal introducere în intravilan și dezvoltarea unei zone specifice unităților de producție, respectiv depozitare și logistică pentru terenul studiat, cuprinde norme obligatorii pentru autorizarea executării construcțiilor din zona studiată
  • Publicul este obligat să transmită observații până pe 01.04.2023 în atenția Serviciului Planificare Urbană și Mediu din cadrul municipalității sau depuse la Registratura PMC, la Centrul de Informare Cetățeni aflată la incinta City Park Mall
  • Ședința de dezbatere publică va fi organizată la sediul Primăriei Constanța în data de 24.03.2023 între 10.00-11.00, în condițiile participării a jumătate plus unu din numărul persoanelor notificate
  • Comunicarea rezultatelor se va face în perioada 01.04.2023 – 11.04.2023


 
Primăria Constanța a lansat în consultare publică documentație elaborare PUZ privind introducere în intravilan și dezvoltarea unei zone specifice unităților de producție, depozitare și logistică, nr. cadastral 218440, parcela A1033-8, conform Aviz de Oportunitate cu nr.98771/03.06.2022.
Inițiatorii PUZ sunt Simona și Constantin Stroe iar elaborator este urbanist Mihaela Pușnava, World Agora Design SRL.

Planul Urbanistic Zonal și Regulamentul Local de Urbanism aferent Plan urbanistic zonal introducere în intravilan și dezvoltarea unei zone specifice unităților de producție, respectiv depozitare și logistică pentru terenul studiat, cuprinde norme obligatorii pentru autorizarea executării construcțiilor din zona studiată.

În cazul în care ulterior lotizării, se dorește comasarea mai multor parcele, se vor aplica condițiile scrise în partea scrisă a RLU, cu respectarea zonelor edificabile generate din planșa de reglementări.

Indicatorii vor fi raportați la suprafața parcelei pentru care se solicită autorizarea de construire.

Zonificarea funcțională a arealului s-a stabilit în funcție de caracterul și potențialul actual al zonei și de categoriile de activități propuse în conformitate cu prevederile din Regulamentul General de Urbanism (n.r.RGU).

Funcțiunile urbane reprezintă domenii specifice de activitate umană, care se desfășoară într-o localitate, determinate de necesitățile populației și condiționate de caracteristicile cadrului natural.

Autorizarea executării construcțiilor se face cu condiția asigurării compatibilității dintre destinația construcției și funcțiunea dominantă a zonei, în conformitate cu zonificarea funcțională stabilită prin Regulamentul local și cu anexa nr. 1 din RGU.

Conform Avizului Direcției Județene pentru Cultură Constanța, nr. 1012/Z din 06.09.2022, având în vedere faptul că amplasamentul viitoarelor investiții se află în zonă de interes arheologic, este necesară revenirea la avizare de către Direcția pentru Cultură Constanța pentru orice investiție ce urmează să se realizeze în perimetrul care a generat PUZ, ulterior aprobării acestuia.
 
Publicul este obligat să transmită observații până pe 01.04.2023 în atenția Serviciului Planificare Urbană și Mediu din cadrul municipalității sau depuse la Registratura PMC, la Centrul de Informare Cetățeni aflată la incinta City Park Mall.
 
Ședința de dezbatere publică va fi organizată la sediul Primăriei Constanța în data de 24.03.2023 între 10.00-11.00, în condițiile participării a jumătate plus unu din numărul persoanelor notificate.

Comunicarea rezultatelor se va face în perioada 01.04.2023 – 11.04.2023.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

PUZ pentru dezvoltarea unei zone de producție, depozitare și logistică, lansat în consultare publică de Primăria Constanța


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii