Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:55 27 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost emis acord de mediu pentru Evergreen Recycling SRL. Firma va ridica un bloc de opt etaje pe Şoseaua Mangaliei din Constanţa

ro

20 May, 2020 00:00 2385 Marime text
  • Evergreen Recycling SRL a primit răspuns de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa.
  • Firma solicitase acord de mediu pentru un bloc pe Şoseaua Mangaliei, nr. 82.


Societatea Evergreen Recycling SRL a solicitat acord de mediu de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa, necesar consturii unui bloc de opt etaje pe Şoseaua Mangaliei, nr. 82. Ulterior, Autoritatea competentă pentru protecţia mediului Constanţa a anunţat că nu este necesara efectuarea evaluarii impactului asupra mediuluI pentru proiectul: Construire imobil S+P+8e cu destinaţia de locuinţe colective şi clinică la parter, amplasat în municiupiul Constanţa, Şoseaua Mangaliei, nr. 82. Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului Constanţa, în zilele de luni - joi, între orele 8.00-16.30, vineri, între orele 8.00-14.00. Comentariile, observaţiile şi propunerile publicului interesat se pot înainta până la data de 24.05.2020.
 

Date din proiect

Terenul aparținând SC Evergreen Recycling SRL, în suprafață de 1.386 mp, este cuprins între incinta supermarketului Carrefour Expres (fostul Billa) și șoseaua Mangaliei. Destinația terenului, stabilită prin planurile de urbanism și amenajarea teritoriului aprobate, este aceea de centru comercial P+1E specializat în decorațiuni interioare și pardoseli conform HCLM nr. 61/2005. Conform prevederilor PUG-ului municipiului Constanța, terenul face parte din UTR 8, ZRCB 3 - poli terțiari principali, zonă pentru care este necesară elaborarea unui PUZ. Odată cu realizarea imobilului de locuințe colective P+5E și a centrului comercial Alpin Center, investitorii au identificat oportunitatea valorificării potențialului urbanistic al terenului deținut în șoseaua Mangaliei nr. 82, lot 2 și lot 3, în scopul realizării unei construcții, cu destinația locuințe colective cu spații comerciale și de birouri la parter și la mezanin.
Terenul aflat în studiu este localizat în partea central-sudică a localității Constanța, la vest față de bulevardul 1 Mai. Terenul este accesibil din șoseaua Mangaliei și are următoarele vecinătăți: la nord - incinta Carmeco, la est - șoseaua Mangaliei, bulevardul 1 Mai, la sud - intrarea Mangaliei, la vest - calea ferată. Suprafața de teren ce va fi tratată ca spațiu verde va fi spațiul rezidual rezultat în urma construcției, în concordanță cu HG 525 (regulamentul general de urbanism). Spații plantate aferente obiectivului propus sunt: o suprafață de 40 mp plantată cu gazon și mix de conifere ornamentale medii și joase; o suprafață aferentă locurilor de parcare amenajate pe latura vestică a amplasamentului cu dale înierbate; o suprafață de 30 mp - în jardiniere, pe terase și pe parapetul balcoanelor și ferestrelor.
 

Evergreen Recycling SRL, în datele Registrului Comerțului

Firma a luat ființă în anul 2011 și are sediul social în comuna Mircea Vodă. Capitalul social subscris, de 200 de lei, integral vărsat, este compus din 20 de părți sociale. Metin Demirtas este asociat unic și administrator al firmei, care se ocupă de colectarea deșeurilor nepericuloase. În anul fiscal 2015, firma cu 9 salariați a declarat o cifră de afaceri de 1.527.743 de lei și un profit net de 433.067 de lei. Situația financiară pe anul 2016 este următoarea: 8 salariați, cifră de afaceri de 1.096.538 de lei și pierdere brută de 88.238 de lei.


Citeşte şi :

Imobil de opt etaje și clinică la parter, pe șoseaua Mangaliei. Primăria Constanța a emis un act de urbanism

Evergreen Recycling SRL a primit răspuns de la Comisia tehnică de urbanism. Este vizat un bloc situat pe şoseaua Mangaliei (document)

Imobil de şapte etaje, pe şoseaua Mangaliei. Evergreen Recycling SRL a solicitat aviz de la municipalitate (document)

Dezbatere publică pentru PUZ-ul iniţiat de Evergreen Recycling. Investitorul va ridica un bloc pe şoseaua Mangaliei


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii