Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:36 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De ce nu este bine să porţi sutien? Un studiu amplu enumeră motivele

ro

15 Apr, 2013 09:26 2781 Marime text
Timp mulţi ani, femeile au fost sfătuite să poarte sutiene pentru a preveni dureri de spate, pentru a-şi păstra postura anatomică corectă şi pentru a împiedica lăsarea sânilor.

Acum, un nou studiu, coordonat de Jean-Denis Rouillon, specialist în medicină sportivă susţine că, de fapt, sutienul nu ar avea astfel de roluri.

„Din punct de vedere medical, psihologic şi anatomic sânii nu primesc niciun beneficiu dacă sfidează gravitaţia. Din contră, sutienul îi determină se se lase”, a explicat Rouillon.

Specialistul a ajuns la o concluzie în urma unui studiu iniţiat în 1997. De atunci, el a studiat sânii a 330 de voluntare cu vârste între 18 şi 35 de ani. Pe parcursul studiului, el a măsurat periodic schimbările produse la nivelul sânilor, pe măsură ce femeile înaintau în vârstă.

Rezultatele au arătat că pentru fiecare an în care nu purtau sutien, femeile experimentau o ridicare a mamelonului cu aproximativ 7 milimetri.

Cercetătorii implicaţi în studiu sugerează că sutienele (pe care Rouillon le numeşte „o necesitate falsă”) descurajează dezvoltarea ţesutului de susţinere, permiţându-le sânilor să se lase mai rapid.

Articolul integral aici: descopera.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii