Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:56 09 12 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fotoreportaj O zi liniștită în Delta Dunării. Să ne încărcăm bateriile pentru o nouă săptămână (GALERIE FOTO)

ro

02 Oct, 2022 09:41 1571 Marime text
Imagine din Deltă, foto: ARBDD
Dacă ai nevoie de o oază de liniște și relaxare în ultima zi de weekend, Delta Dunării este locul perfect chiar și în anotimpul toamna. 
 
Aici te poți relaxa și în același timp, poți admira frumusețile naturii care te înconjoară. Cu siguranță, este un mod foarte bun de a-ți încarca bateriile pentru o nouă săptămână. 

Păsările ies din ascunzatori și încep să se organizeze în stoluri ce roiesc deasupra Deltei oferind un spectacol deosebit celor ce vizitează această zonă.

Imaginile din secțiunea Galerie foto a materialului sunt imortalizate în zona Canal Împuțita și Vătafu-Lunguleț. 
 
Imagine din Deltă, foto: ARBDD
Delta Dunării (3446 km²), aflată în mare parte în Dobrogea, România și parțial în Ucraina este a doua ca mărime și cea mai bine conservată dintre deltele europene.

Delta Dunării a intrat în patrimoniul mondial al UNESCO în 1991, fiind clasificată ca rezervație a biosferei la nivel național în România și ca parc național în taxonomia internațională a IUCN. Aceasta se suprapune atât siturilor de importanță comunitară Delta Dunării (sit SCI) și Delta Dunării (zona maritimă); cât și ariilor de protecție specială avifaunistică Beștepe - Mahmudia și Delta Dunării și Complexul Razim - Sinoie.

Situl Delta Dunării (începând din 21 mai 1991) este protejat prin Convenția Ramsar (The Ramsar Convention on Wetlands) ca zonă umedă de importanță internațională.

Imagine din Deltă, foto: ARBDD
Parcul național include rezervațiile naturale: Capul Doloșman, Cetatea Histria, Complexul Vătafu - Lunghuleț, Complexul Sacalin Zătoane, Grindul și Lacul Răducu, Grindul Chituc, Grindul Lupilor, Insula Popina, Lacul Potcoava, Pădurea Caraorman, Pădurea Letea, Roșca - Buhaiova, Corbu-Nuntași - Histria, Lacul Belciug, Lacul Rotundu, Arinișul Erenciuc, Complexul Periteașca - Leahova, Lacul Nebunu, Pădurea Babadag - Codru, Dealul Ghiunghiurmez și Sărăturile Murighiol.
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii