Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:44 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Veşti proaste pentru patronii de pe litoral! Toate firmele trebuie să îşi achiziţioneze case de marcat electronice!

ro

12 Jul, 2016 17:21 2904 Marime text
Era digitalizării schimbă şi modul de a face comerţ. Toţi operatorii economici vor trebui să îşi schimbe vechile case de marcat cu unele electronice până la data de 1 noiembrie 2017, se arată într-un comunicat de presă al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF). 

Noile case de marcat vor avea un jurnal electronic care va transmite, prin mediul online, în timp real fiecare vânzare făcută de operatorii economici. Datele vor ajunge imediat în sistemul informatic al ANAF. 

Prevederea este cuprinsă într-un proiect de Hotărâre de Guvern pentru modificarea și completarea Normelor metodologice pentru aplicarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

"Ministerul Finanțelor Publice continuă procesul de transparență și propune schimbarea caselor de marcat vechi cu aparate de generație nouă, echipate cu jurnal electronic. Măsurile propuse de Minister (...) au creat premisele înlocuirii treptate a aparatelor de marcat electronice fiscale echipate cu role jurnal pe suport de hârtie, cu aparate de generație nouă, echipate cu jurnal electronic. Scopul este acela de a putea transmite date fiscale în regim online către sistemul informatic al ANAF", se arată în acelaşi comunicat.

Această măsură vine ca urmare a unui amplu proiect de reducere a birocratizării, dar şi pentru a preveni fraudele fiscale. Pe de altă parte, operatorii economici se plâng că pe piaţă nu se găsesc încă, la vânzare, ca se de marcat electronice, dar se tem şi de preţul prea mare pe care l-ar putea avea aceste aparate.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii