Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:24 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un miliardar japonez a anunțat că donează aproape 8 milioane de euro Ucrainei

ro

27 Feb, 2022 18:52 2407 Marime text
Miliardarul japonez Hiroshi Mikitani a declarat duminică, 27 februarie, că va dona 1 miliard de yeni guvernului Ucrainei, numind invazia Rusiei „o provocare pentru democrație”.



Fondatorul gigantului de comerț electronic Rakuten Group Inc. a declarat într-o scrisoare adresată președintelui Ucrainei Volodymyr Zelenskyy că donația de 1 miliard de yeni (8,7 milioane de dolari) va fi direcționată către „activități umanitare pentru a ajuta oamenii din Ucraina care sunt victime ale violenței. ”



„Călcarea în picioare a unei Ucraine pașnice și democratice prin forță nejustificată este o provocare pentru democrație."



„Sper sincer că Rusia și Ucraina vor putea rezolva această problemă în mod pașnic și că poporul ucrainean poate avea din nou pacea cât mai curând posibil”, a scris el.


Invazia Rusiei a determinat sancțiuni financiare ample din partea marilor democrații, în timp ce indivizi și organizații din întreaga lume au solicitat donații pentru a ajuta Ucraina.


Guvernul japonez a anunțat, de asemenea, sancțiuni împotriva Moscovei, inclusiv înghețarea activelor și interzicerea exporturilor cheie, cum ar fi semiconductori, către organizații legate de armata rusă.


Foto captură Youtube/ Bloomberg Technology

Sursa www.japantimes.co.jp
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii