Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:04 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

12 ani fără Jean Constantin! Despre viețile create de marele actor

ro

26 May, 2022 00:00 2909 Marime text
  • Născut pe 21 august 1927, la Techirghiol, Jean Cornel Constantin s-a stins din viață pe 26 mai 2010, din cauza unor afecțiuni cardiace.
  • Bucătarul Ismail din serialul de televiziune „Toate pânzele sus!“, celebrul Fănică Patraulea din seria „Brigada Diverse“ sau Teach, șeful de bandă din nemuritorul „Nea Mărin Miliardar“ – sunt tot atâtea inimi pe care marele Jean Constantin le-a făcut să bată, tot atâtea vieți pe care marele actor le-a creat și le-a lăsat mărturie, în urma sa.
 
Astăzi, 26 mai 2022, se împlinesc 12 ani de când mare actor Jean Constantin s-a stins din viață, păstrându-și, însă, neschimbat locul în sufletele tuturor celor ce l-au apreciat, l-au iubit și l-au stimat.
 
Iubirea nu dispare odată cu trecerea cuiva în neființă, ci face ca persoana respectivă să continue să fie alături de noi, la fel de îndrăgită ca în timpul vieții, poate chiar mai mult.
 
Așa se întâmplă și cu marele artist Jean Constantin, a cărui amintire nu se va stinge niciodată, la fel cum nemuritoare sunt și personajele din serialele și filmele de comedie pe care actor le-a însuflețit cu un deosebit succes.
 
Bucătarul Ismail din serialul de televiziune „Toate pânzele sus!“, celebrul Fănică Patraulea din seria „Brigada Diverse“ sau Teach, șeful de bandă din nemuritorul „Nea Mărin Miliardar“ – sunt tot atâtea inimi pe care marele Jean Constantin le-a făcut să bată, tot atâtea vieți pe care marele actor le-a creat și le-a lăsat mărturie, în urma sa.
 
Născut pe 21 august 1927, la Techirghiol, Jean Cornel Constantin s-a stins din viață pe 26 mai 2010, din cauza unor afecțiuni cardiace.
 
Personalitatea sa, privirile calde în care a învăluit de fiecare dată publicul, precum și pe toți cei ce îl cunoșteau, dar mai ales, toate amintirile pe care Jean Constantin le-a dăruit oamenilor – toate acestea, însă, sunt nemuritoare și voi dăinui peste ani, la fel de intens ca în viața marelui actor.
 
Slujba de înmormântare a fost oficiată la Catedrala Arhiepiscopală Sfinții Petru și Pavel, din Constanța de către un sobor de preoți, conduși de ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.
 
La ceremonie au participat mii de oameni care au vrut să aducă un ultim omagiu celui care, ani la rând, a adus zâmbetele pe buzele oamenilor și bucuria în suflete care, uneori, găseau prea puține motive să mai râdă.
 
Dumnezeu să îl odihnească în pace!
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
#citeșteDobrogea – „Omul care aduce... hazul”, Jean Badea
Un deceniu de la dispariția unuia din marii actori constănțeni ai neamului românesc – Jean Constantin (galerie foto + video)


 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii